function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / HOME (page 3)

HOME

Lobimi në Uashington

Nga Selim Ibraimi- Mungesa e një përfaqësimi real të diasporës nga shqiptarët e Maqedonisë në Shtetet e Bashkuara (SH.B.A.) është e qartë dhe e domosdoshme për tu organizuar tani. Ashtu si çështja në atdhe po keqpërdoret nga partitë politike ku axhendat personale financiare dhe grupore në momente të caktuara i ...

Read More »

Mallkimi i fëmijëve të Manastirit, Çashkës, Idrizovës, po asimilohen me ‘kirilicë’!

Nga Naser Pajaziti- Në këtë përvjetor të Kongresit të Alfabetit Shqip, fëmijët shqiptarë të shumë vendbanimeve të Manastirit, Velesit, Çashkës, Idrizovës…etj, nuk iu gëzuan kësaj feste. Ata janë një botë tjetër, të përjashtuar nga kjo festë. Ata nga mosha 6 vjeçe përballen me sfida dhe kalvare të llahtarshme, duke u ...

Read More »

Prodhimi i Brendshëm Bruto në Evropë në vitin 2018 dhe 2019

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim (ISSD-North Macedonia) Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) është vlera monetare e të gjitha mallrave dhe shërbimeve  brenda një vendi gjatë një periudhe specifike. PBB-ja mund të llogaritet në tre mënyra, duke përdorur shpenzimet, prodhimin, ose të ardhurat. PBB-ja është një mjet ...

Read More »

Beshliqi hedh valle me zurle dhe daulle

Selim Ibraimi-  Zotni Beshliqi nuk e kishte pritur se do të hynte në qeveri dhe se koalicioni do t’i jepte aq mundësi. Tashmë ai ishte i kënaqur dhe bënte gjumë të rehatshëm, pasi shefi i tij i kishte siguruar disa vende në parlament dhe ministra në qeverinë e atëhershme. “Gripi ...

Read More »

Ndryshimet e kushtëzuara

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim në Maqedoninë Veriore (ISSD-NM) Bota në prag të ndryshimeve rrënjësore. Tregu si kushtëzimi historik që ia merr topin politikanëve.  Pse ngecim për një dekadë prapa zhvillimeve? Lidershipet e reja të botës dhe kushtëzimi për zgjedhje të reja! Është e sigurtë se ...

Read More »

Kur zotni Beshliqi e vizitoi Tetovën!

Nga Selim Ibraimi– Zotni Beshliqi pas suksesit në Beograd dhe në Shkup, ku triumfi i tij u ndie deri në SHBA, ai një ditë vizitoi Tetovën, pasi kishte dëgjuar nga anëtarët e tij të ngushtë të bazës se në Pollog, grosha që prodhohej ishte më e mira në rrethinë dhe në ...

Read More »

The protection of critical infrastructure

Blerim Abedini, ISSD-North Macedonia Technological developments challenge man for appropriate direction he should take in his life. Robotics has significantly replaced the physical work that man did with own hands in the past decades-centuries. Working on a computer with certain software, can manage various public domains where the man is ...

Read More »

Erë e ndryshimeve

Blerim Abedini, ISSD-North Macedonia Jemi dëshmitarë të ngjarjeve anembanë botës. Konfliktet qofshin të inicuara politikisht ose nga natyra brengosin njerëzit. Parashikimet apokaliptike mesjetare kundër njerëzimit kanë rritur lutjet drejtuar Perëndisë. Tani situata duket ndryshe. Njerëzit me avancimin e jetës në lëminë e teknologjië, dëmtuan ambientin natyrorë duke aluduar komoditetin si ...

Read More »

Ndryshimet radikale

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development- N. Macedonia Banorët e botës sfidohen me lidership, nga ato që respektojnë detyrën deri tek ato që dinë të thithin gjakun e bashkëvendasit. Turbulencat politike ka sjellë botën në një ‘Paqë të Ftohtë’ që rrezikon të eskalojë në sajë të politikanëve të ...

Read More »

Politikat e dirigjuara

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development- N. Macedonia Në botën që jetojmë përsëriten ‘ciklonet’ politike që bashkëveprojnë për realizimin ose mbrojtjen e interesit politik. Në kohën e avancimeve teknologjike, vendimet politike mund te mbikqyren në mënyrë sekrete dhe të publikohen që është në dëm të subjektit politik. Zbulimet ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );