Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Beshliqi në aksion, kërkon ndihmë nga Karagjorgji | ISSD
Home / PROGRAMMES / Conflict Studies / Beshliqi në aksion, kërkon ndihmë nga Karagjorgji

Beshliqi në aksion, kërkon ndihmë nga Karagjorgji

Nga Selim Ibraimi- Beshliqi pas shumë sukseseve si deputet dhe si një karrierist i jashtëzakonshëm, një ditë vendosi të njoftonte masën popullore të kohës se kishte në plan të kandidonte për kryetar bashkie. Ai tashmë ishte bërë i njohur për ambiciet për pushtet dhe përmes zgjedhjeve të reja lokale, synonte të mbante gjallë partitë që humbi terren nga partitë tjera. Dita ditës prestigji i tij si udhëheqës po binte, pasi elektorati tashmë ishte mësuar me të si një figurë që nuk e mbante fjalën. Padyshim se Beshliqi dëshironte të kthente popullaritetin e dikurshëm e që kishte të bënte me disa premtime ndaj tregtarëve të Pollogut për eksportin e groshës tetovare me një çmim më të lartë në Banat dhe në Shumadi të Serbisë.

Përpjekjet e tij i habitën shumë miq nga kancelaritë evropiane të cilët me vite ishin angazhuar që shoku Beshliq dhe partia që ai drejtonte të fitonin disa mandate në  Shkup. Siç dihet Beshliqi e filloi karrierën në Beograd, dhe më pas e vazhdoi në Shkup dhe çuditërisht dëshironte të përfundonte në Tetovë, në komunat që ishin nën sundimin e Mbretërisë Serbo-Kroate- Sllovene (SKS).

Makina e zotni Beshliqit, BMW gjermane e vitit 1921

Sipas gazetave të kohës, Beshliqi priste ndihmë nga Vuk Karagjorgji, një mik i vjetër që e kishte ndihmuar zotni Beshliqin të ngjitej në pushtet dhe të formonte partinë në Shkup.
Oficerët e mbretërisë në raportet e tyre e përshkruanin Beshliqin si vetjak që mendonte ditë e natë për veten dhe për klanin që e mbështeste, por populli nuk pa gjë të mirë nga partia e tij dhe taktizimet që zotni Beshliqi i bënte. (ISSDMaqedonia- CSSDMacedonia) Skicë- 4

Ndihma e Vuk Karagjorgjit -Skica- 5

9 comments

1. An fascinating dialogue is value comment. I think that you need to write more on this topic, it may not be a taboo subject but typically people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

2. A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish incredible. Excellent job!

3. Another thing I’ve really noticed is the fact for many people, below-average credit is the reaction to circumstances beyond their control. By way of example they may are already saddled by having an illness so that they have substantial bills going to collections. It might be due to a job loss or perhaps the inability to work. Sometimes breakup can really send the money in a downward direction. Thanks for sharing your thinking on this blog site.

4. certainly like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will certainly come back again.

5. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I?ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

6. Thanks for the concepts you reveal through your blog. In addition, lots of young women exactly who become pregnant will not even try and get medical insurance because they are concerned they won’t qualify. Although many states at this point require that insurers produce coverage regardless of pre-existing conditions. Fees on these types of guaranteed programs are usually larger, but when taking into consideration the high cost of health care it may be the safer route to take to protect one’s financial potential.

7. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

8. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

9. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels. I?ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!