Sticky

84 vjet më parë, ish- Bashkimi Sovjetik e pushtoi Finlandën dhe filloi “Lufta e Dimrit” (1939-1940). Finlanda u shpëtua nga uniteti kombëtar dhe rezistenca heroike. Finlanda si anëtare e NATO-s e ka mbyllur kufirin me Rusinë përshkak të politikave të Moskës për të destabilizuar vendet nordike me emigrantë nga LindjaContinue Reading

Sticky

BE ka përfunduar procedurat politike për ratifikimin e marrëveshjes së tregtisë së lirë me Zelandën e Re. Marrëveshja pritet të ulë rreth 140 milionë euro në vit detyrimet për kompanitë e BE-së, rritjen e tregtisë dypalëshe deri në 30 % dhe rritjen e investimeve të BE-së në Zelandë deri nëContinue Reading

Sticky

Ish politikani serb Nenad Çanak ka paralajmëruar armatimin e Serbisë dhe grupeve terroriste në Kosovë, Bosnjë dhe Mal të Zi përmes Kishës Ortodokse Serbe (KOS). (X)Continue Reading

Sticky

Realiteti tregon se shteti serb, në thelb, është gjakpirës dhe se populli serb bashkë me kishën nuk janë në gjendje të dalin nga kriza shekullore dhe urrejtja kundër popujve fqinjë. Përkundër xhelozisë dhe urrejtjes serbe në Ballkan jetojnë kombe që nuk duan luftë. Po a do të mund ta bëjnëContinue Reading

Sticky

Nga Naser Pajaziti- A e dini se vetëm pak kilometra nga Manastiri i Alfabetit është komuna e Çashkës ku shqiptarët me regjistrimin e fundit dolën 50.77% (nga 35% me regj. e 2002), por nuk kanë shkollë shqipe?! Fëmijët shqiptarë në këtë komunë rurale arsimin fillor e ndjekin në gjuhën maqedone!Continue Reading

Sticky

“Good talks with Vjosa Osmani president of Kosovo and Albin Kurti PM on the security situation in Kosovo and the region”. “NATO will continue do what’s necessary to maintain a safe and secure environment for all communities” – “I thanked @NATO_KFOR troops for their key role in preserving regional stability”-Continue Reading

Sticky

Qeveria e Kosovës ka shpenzuar më shumë se 113 milionë euro për të paguar faturat e energjisë elektrike të viteve 2021-2022 për qytetarët në veriun e Kosovës me shumicë serbe. Kostoja pritet të arrijë në 200 milionë euro deri në fund të vitit 2023. Konsumatorët serbë në veri nuk kanëContinue Reading

Sticky

Presidenti i Ukrainës V. Zelensky ka deklaruar sot se Ballkanit Perëndimor, aleatët duhet t’i kushtojnë kujdes para se të shpërthejë një luftë e re. ” Kushtojini vëmendje Ballkanit. Më besoni, ne kemi informacione se Rusia ka një plan: E para, Lindja e Mesme, shpërqendrimi i dytë do të jetë Ballkani”.“TëContinue Reading