function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES (page 20)

PROGRAMMES

Rruga drejt qeverisë, kundërshtarët po përgatiten të ulen në të njëjtën tryezë

Nga Selim Ibraimi – Shqiptarët në Maqedoninë Veriore nuk kanë opsione të mira për cilën parti të votojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Kritikët thonë se ky është fryti i punës dhe projekteve jorealiste të BDI-së së Ahmetit dhe partive të tjera që kanë qenë në pushtet. Partia Besa e ...

Read More »

The road to government, opponents are getting ready to sit at the same table!

By Selim Ibraimi -Albanians in Northern Macedonia do not have good options which party to vote in the July 15 elections. Critics say that this is the fruit of the work and unrealistic projects of Ahmeti’s DUI and other parties that have been in power. Besa of Mr. Kasami in ...

Read More »

NUK MUND TË KONTROLLOHEN DHE SUNDOHEN SHQIPTARËT PA NDIHMËN E VEGLAVE TË PUSHTETIT

Nga Abdulla Mehmeti- Zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut në Maqedoninë Veriore Pse nuk ndryshon gjendja e shqiptarëve në Maqedoninë Veriore për dekada me radhë? Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 15 korrikut shumica e qytetarëve shqiptarë shpresojnë se do të ndryshojë gjendja e tyre pas këtyre zgjedhjeve. Këta qytetarë besojnë ...

Read More »

Historiku i zgjedhjeve parlamentare në Republikën e Maqedonisë së Veriut (1990-2020)

Nga Dr. Muaz Agushi- Zgjedhjet parlamentare paraqesin mekanizma demokratike, me ndihmën e të cilëve zgjidhen deputetët në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili është organ njëdhomësh përfaqësues i qytetarëve dhe bartës i pushtetit ligjvënës në Republikën e Maqedonisë. Nëpërmjet këtij mekanizmi populli ia beson ushtrimin e pushtetit ...

Read More »

‘MAFIA POLITIKE’ E SHQIPTARËVE TË MV-SË KA ARMË TË MBIJETESËS DEZINFORMIMIN

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Satirë politike I. PUSHTETI Rrëzimi apo qëndrimi i Ali Ahmetit dhe i BDI-së në pushtet do të kalojë përmes një procesi zgjedhor demokratik. ‘Mafia politike’ shqiptare, rrënjosja dhe mutacioni i  korrupsionit në Maqedoninë  Veriore (MV) i ka dhënë një reputacion të keq politikës shqiptare dhe organizimit ...

Read More »

Roland Gjoni: “Kosova nuk duhet të ngutet në marrëveshje të fshehta me Serbinë”

Exit News intervistoi Dr. Roland Gjoni, ekspert për nacionalizmin dhe formimin e shtetit, në lidhje me zhvillimet më të fundit politike në Kosovë.   Exit News: Javën e kaluar, Zyra e Prokurorisë Speciale e Kosovës me seli në Hagë njoftoi publikisht se ajo ka ngritur akuza kundër Presidentit Thaçi ndërsa ...

Read More »

Roland Gjoni: “Kosovo should not not rush into backroom deals with Serbia”

Exit News interviewed Dr. Roland Gjoni, an expert on nationalism and state-formation, on latest political developments in Kosovo Exit News:  Last week, Kosovo’s Specialist Prosecution Office located in the Hague announced publicly that it has filed an indictment against President Thaci while he was on his way to a high-level ...

Read More »

“Komunistët dalin në zgjedhje!”

Nga Selim Ibraimi (Sh.B.A.)– Satirë politike  Po dalin përsëri në skenë komunistët e vjetër të PPD-së. A kanë të ardhme dhe çfarë mund të presin shqiptarët e MV-së nga këta figura? Për më shumë, shih PPD e drejtuar nga shkolla e LKM-së nga 94-98 dhe e BDI-së nga 2002-2020. Janë ...

Read More »

Një kronologji e shkurtër e partive politike shqiptare (1990-2020)

Nga Dr. Muaz Agushi- Pas legjitimimit të pluralizmit politik në Maqedoni, edhe pse me vonesë në krahasim me mjediset e tjera të ish-Federatës Jugosllave, formimi i partive politike u shfaq si nevojë e kohës edhe për Maqedoninë.  Në Maqedoni për një periudhë mjaft të shkurtër u formuan një numër relativisht ...

Read More »

“Informacionet e rreme” dhe “lajmet e rreme” në pengimin e demokracive të reja  

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Në botën e mediave, termi “lajme të rreme” është bërë tashmë përditshmëri. Mirëpo a është në të vërtetë ky term adekuat në përdorimet tona në mediat kur ju referohemi ”lajmeve jo të sakta dhe me prapavijë”? Besoj se fjala që zë vend më shumë dhe i përgjigjet ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );