function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / BOOKS (page 2)

BOOKS

Paralajmërohet botimi i veprës voluminoze “MAQEDONIA NGA ANTIKITETI DERI TE KOHA JONË” nga historiani Jusuf Buxhovi

Promovimi librar i “KOSOVËS” VI,VII dhe VIII në Tetovë Paralajmërohet botimi i veprës voluminoze “Maqedonia nga antikiteti deri te koha jonë” Në librarinë “Nobel” te Tetovës, u bë promovimi librar i “Kosovës” VI, VII dhe VIII. Gjatë takimit me lexuesit, Autori bëri të ditur se përfshrija e Maqedonisë në këtë ...

Read More »

“Kthimi i botës së Marko Polos” i Robert D. Kaplan

–Në fund të shekullit të trembëdhjetë, Marko Polo filloi një udhëtim të gjatë nga Venediku në Kinë. Fuqia e “Rrugës së Mëndafshit” – rruga tregtare midis Europës dhe Azisë – ishte një themel i fortë  i perandorisë së Kublai Khanit. Tani, në shekullin e  XXI, regjimi kinez ka propozuar një “Rrugë ...

Read More »

War by Other Means

BOOK: MILITARY Review.The professioanl Journal of the U.S. Army War by Other Means: Geoeconomics and Statecraft, Robert D. Blackwill and Jennifer M. Harris, Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts, 2017, 384 pg. Prepared by ISSDMacedonia , 2018.

Read More »

BOOK: “The territory of the silent war”-by Selim Ibraimi is released

      Territori-i-luftes-se-heshtur-2018-final   VIDEO 

Read More »

RATLIFF: “Selim explores the intricate geopolitical issues of the Balkans against the backdrop of the turmoil taking place within Europe”

BOOK REVIEW : “… Selim possesses the very great ability to absorb complex issues, dissect the critical points of an issue, and articulate thoese points eloquently as evidenced in his last book “Cold Peace”. Selim proposes another book about geopolitical trends taking place in the Balkans today. He examinies in ...

Read More »

PETTIFER: A clear useful study showing importance of continuing U.S. presence in the Adriatic

BOOK REVIEW :”A clear useful study showing importance of continuing United States presence in the southern Balkans , the Adriatic particularly” -Professor James Pettifer, on the book ,”The territory of the silent war” by Selim Ibraimi, author… Date of release: Feb , 2018 BOOK REVIEW: ISSDMacedonia  

Read More »

Rusia është një gjëzë e mbështjellë me mister, në brendi me një enigmë

Është botuar në gjuhën maqedonase libri “Paqja e Ftohtë”-Dhjetëvjeçari i rikonfigurimeve gjeopolitike në Ballkan, nga gazetari dhe analisti shqiptaro-amerikan Selim Ibraimi. Botimi i parë në gjuhën shqipe doli në dritë vitin e kaluar duke zgjuar interesin e lexuesëve dhe botës akademike mbi zhvillimet gjeopolitike në Ballkan dhe ndikim e hershëm ...

Read More »

Conversation with Selim Ibraimi on the importance of geopolitics, hosted by Salajdin Salihu

Selim Ibraimi, managing editor of CSSDMacedonia was a guest in the “FJALA Show”-TV SHENJA. The importance of Geopolitics, the Balkan Order, the position of Macedonia and many other developments were part of the conversation with the host Salajdin Salihu.  

Read More »

CSSD’s unbiased analysis

CSSD Macedonia- CSSD’s standards for high-quality research and analysis articulate longstanding CSSD’s concepts and values regarding the features of high-quality studies, political analysis, monographs and enduring methodologies on how CSSD experts think, collect ,evaluate , analyze , synthesize and publish the final products.

Read More »

Catherine de’ Medici and “Flying Squadron”

(CSSD)-Political intrigue and espionage are nothing new. But in the days before high-tech spy gear, the work of spies looked far different than it does today. The lives of 15th- and 16th-century spies were filled with intrigue, backstabbing, and bizarre machinations, though, because the human race has not changed all ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );