SELIM IBRAIMI-Očekuje se da će nova vlada Zorana Zaeva biti izglasana sledeće nedelje u parlamentu. Stranke koje učestvuju u njegovoj vladi su SDSM, DUI, DPA i BESA kao deo koalicije “Možemo”.
U poređenju sa drugim vladama, ova vlada će biti drugačija, jer očekuje puno posla, a ne samo reči. Ministri bi trebali biti transparentni i objavljivati sve mjesečne sporazume i rashode.

Zimi nova vlada mora otvoriti svoja poglavlja sa Evropskom Unijom i pokazati znakove borbe protiv korupcije. Pored toga, ova se vlada mora suočiti sa pandemijom koja i dalje muči skopske vlasti. Sa druge strane, ekonomija i socijalni položaj građana su jadni.

U međuvremenu, mnogi novi ministri, zamjenici ministara i direktori sanjaju o svojoj karijeri i finansijskom bogatstvu. U ovoj liniji su interesne grupe koje stoje iza vas i preduzeća koja čekaju da se pokrenu nakon izglasavanja vlade.

Kao što je poznato, Balkanu i Severnoj Makedoniji nedostaje određeni stepen odgovornosti ministara i visokih zvaničnika. Zbog toga neće biti slučajnost da su korupcija i nepotizam ponovo rane koje u Makedoniji nikada ne zarastaju. Možda neki ministri sanjaju o međunarodnim preduzećima, jer su oni uveliko doprineli da se interesovanje u grupi predstavi kao nacionalno. Ali ova vlada nema mnogo vremena za igre, jer ga snažna opozicija očekuje napolju u teškom trenutku kroz koji prolazi ceo svet. (@CSSDMacedonia)