Sticky

Udhëheqësi mercenar i Wagnerit, kryengritësi rus, Yevgeny Prigozhin vdiq të mërkurën. Agjencia e aviacionit civil të Rusisë tha se ai ishte në një aeroplan që u rrëzua në veri të Moskës, duke u vrarë të 10 personat në bord. Prigozhin bëri emrin e tij si shefi mercenar profan dhe brutalContinue Reading

Sticky

Од Арсим Зеколи- Српската стратегија која започна со “нико не сме да вас бије” сега ширум регионот – а особено во Босна, Косово, Црна Гора, Македонија – се надополнува со “нико не сме да критикује, нико не сме да Србија одбије”. Позадината на таа стратегија е копирана од нацистичката политикаContinue Reading

Sticky

Селим Ибраими од Институт за безбедносни студии и развој од Тетово, вели дека двете најсериозни партии на Албанците се ДУИ и Движењето БЕСА, на другите ќе им треба време да се консолидираат и етаблираат. Но, едно е сигурно дека нивната улога ќе биде деструктивна за албанскиот електорат во Северна Македонија,Continue Reading

Sticky

Përkujtesë historike: Kryengritja e “Ilindenit” 2 gusht 1903 Jusuf Buxhovi– Kryengritja e “Ilindenit” e 2 gushtit 1903, u iniciua nga Bullgaria po u përkrah me të madhe nga Serbia dhe Greqia , meqë kishin interesat që çështja e Maqedonisë të humbte tretmanin e çështjes shqiptare, për t’u kthyer në njëContinue Reading

Sticky

SELIM IBRAIMI- Përparimi në teknologji barazohet me avancimin në probleme të reja që kanë vështirësi të zgjidhen në një shkallë të barabartë në të gjithë botën. Për këtë përparim, shtetet dhe kompanitë prestigjioze kanë investuar me vite. Inteligjenca artificiale (AI), po e ndryshon komunikimin tonë me institucionet dhe më gjërë.Continue Reading

Sticky

Ndonëse kthimi në idenë për copëtimin e Kosovës do të jetë një ndër temat e tjera që do të vazhdojë ta prekin Prishtinën, BE dhe SHBA-në, me veprimet e fundit shihet se nuk kanë më interes për Kosovën si tërësi. Duke pritur që ngjarjet të ndryshojnë në favor të Kosovës,Continue Reading

Sticky
Dr. Selim Ibraimi

SELIM IBRAIMI- Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç paralajmëroi Perëndimin se do të ndalojë eksportin e armëve dhe të municionit. Kjo është mjaft e kuptueshme se Beogradi qysh herët nëpërmes kompanive të treta, ka shituar armë që më pas janë dërguar në Ukrainë. Në mungesë të armatimit të mjaftueshëm për ushtrinëContinue Reading

Sticky

 Blerim Abedini, ISSD-NM– Në prag të reformave politike siç duket, nevojat për adaptimin e dukurive natyrore paraqiten si proces i pandashëm. Rreshjet e mëdha në stinën e pranverës sollën dëme materiale në të gjithë Ballkanin Perendimorë. Një moment politik jo i parashikuar nga përfaqsuesit e kuvendeve popullore! Tranzitimi ekonomik që kaContinue Reading