Sticky

 Blerim Abedini, ISSD-NM– Në prag të reformave politike siç duket, nevojat për adaptimin e dukurive natyrore paraqiten si proces i pandashëm. Rreshjet e mëdha në stinën e pranverës sollën dëme materiale në të gjithë Ballkanin Perendimorë. Një moment politik jo i parashikuar nga përfaqsuesit e kuvendeve popullore! Tranzitimi ekonomik që kaContinue Reading

Sticky

Nën drejtimin e Dinastisë së Nemanjëve, perandoria serbe arriti shtrirjen e saj më të madhe duke u zgjeruar mbi kurrizin e popujve të tjerë të Ballkanit. Dinastia serbe mori në qafë shumë etni që ishin bërë pjesë e perandorisë serbe. Politika e vardisjes perëndimore duket e pasuksesshme dhe pa garanciContinue Reading

Sticky

NIJAZI MUAHMEDI- Pasiviteti i OSBE-së, në KRYE të së cilës tash është Maqedonia, lidhur me krizën në veriun e Mitrovicës, DHE ME “MOTON” PËR NJERËZIT ËSHTË FJALA”, është shumë i pakuptueshëm. Pas KFORI-IT OSBE BASHKË ME TË AJO DUHEJ TË ISHTE DHE TË JETË ATY NATË E DITË, MENDOJ PËRContinue Reading

Sticky

Nga Daut Dauti- Tendenca e SHBA-ve dhe UE-së për ta larguar Serbinë nga Rusia në disfavor të shqiptarëve, është naive dhe e tejkalon edhe kufirin e komedisë. Një gjë të tillë mund ta besojnë vetëm ata që nuk e njohin historinë e Serbisë dhe Ballkanit. Serbia, që nga themelimi siContinue Reading

Sticky

Nga Jusuf BUXHOVI– NGJARJE MADHORE QË VURI NË BINARËT HISTORIK PAVARËSINË KOMBËTARE Paqja e Shën Stefanit dhe realitetet e krijuara prej saj, të cilat më së shumti qëllonin Shqiptarët dhe interesat e tyre, shtruan nevojën për një veprim të përbashkët të të gjitha forcave shqiptare, pavarësisht bindjeve dhe qëndrimeve qëContinue Reading

Sticky

Open Letter: Albanian-American Community Calls for U.S. State Department Firm Support for the Republic of Kosova. 40 Albanian American community leaders, business leaders, academics, and practitioners from 10 U.S. States call for greater U.S. State Department support for Kosova. (@CSSDMacedonia)Continue Reading

Sticky

Nga Remzi Salihu– 1. Sot, për t’i kuptuar fenomenet drejtë e mbarë, duhet të kërkohen një varg metodash profesionale e shkencore në shqyrtimin e tyre të saktë. Ka fenomene pozitive dhe negative që e tundojnë njerëzimin. Ne për shqyrtim i kemi fenomenet negative që pengojnë zhvillimin normal të shoqërisë. Tanimë,Continue Reading

Sticky

(Selim Ibraimi)- Vazhdon të jetë shqetësuese për të gjithë nëse një ditë do të kemi një arsim të mirë pa ndërhyrjen e partive politike dhe grupeve të interesit brenda universiteteve. Në Maqedoninë e Veriut është koha për të bërë lëvizje të rëndësishme në lidhje me arsimin e pavarur dhe menaxhiminContinue Reading

Sticky

(Selim Ibraimi)–Çfarë po ndodh me strategun e shekullit, kryetarin e BDI- së Ali Ahmeti?! Asnjë fjalë e këshillë për qeverinë në Prishtinë. Ke ngrit shumë kombe e ke shkatërruar federata. Pse nuk flet asgjë? Kush të ka hidhëruar? Tani është koha e propozimeve tua. Ndihmo Kosovën, pasi Kosova nuk ështëContinue Reading

Sticky
Dr. Selim Ibraimi

(Selim Ibraimi)– Kryeministri maqedonas Dimitar Kovaçevski tha sot se VMRO-DPMNE nuk është kundër ndryshimeve kushtetuese. Deklarata mund të jetë një indikacion për mbështetje të VMRO-së të ndryshimeve kushtetuese me kusht. Situata më tepër shkon drejt një marrëveshje VMRO- LSDM rreth një date për zgjedhje të shpejta. Opozita shqiptare duhet tëContinue Reading