Author Archives: Admin

Një ditë në jetën e kardiologut me famë botërore Dr. Omer Xhemaili

www. stadt-zuerich.ch– Ndër bashkatdhetarët e vet ai njihet si shqiptari i parë që ka bërë transplantim të zemrës. Ja si duket një ditë e zakonshme pune dhe jete e Prof. Dr. Xhemalit Faqja e internetit e qytetit të Cyrihut, stadt-zuerich.ch, portretin e radhës të qytetarëve të merituar të metropolit zviceran ia ka kushtuar mjekut të shquar shqiptar, Prof. Dr. Omer ...

Read More »

Roland Gjoni: “Kosova nuk duhet të ngutet në marrëveshje të fshehta me Serbinë”

Exit News intervistoi Dr. Roland Gjoni, ekspert për nacionalizmin dhe formimin e shtetit, në lidhje me zhvillimet më të fundit politike në Kosovë.   Exit News: Javën e kaluar, Zyra e Prokurorisë Speciale e Kosovës me seli në Hagë njoftoi publikisht se ajo ka ngritur akuza kundër Presidentit Thaçi ndërsa ai ishte duke shkuar në një takim të nivelit të ...

Read More »

Roland Gjoni: “Kosovo should not not rush into backroom deals with Serbia”

Exit News interviewed Dr. Roland Gjoni, an expert on nationalism and state-formation, on latest political developments in Kosovo Exit News:  Last week, Kosovo’s Specialist Prosecution Office located in the Hague announced publicly that it has filed an indictment against President Thaci while he was on his way to a high-level meeting with President of Serbia mediated by the White House. ...

Read More »

“Komunistët dalin në zgjedhje!”

Nga Selim Ibraimi (Sh.B.A.)– Satirë politike  Po dalin përsëri në skenë komunistët e vjetër të PPD-së. A kanë të ardhme dhe çfarë mund të presin shqiptarët e MV-së nga këta figura? Për më shumë, shih PPD e drejtuar nga shkolla e LKM-së nga 94-98 dhe e BDI-së nga 2002-2020. Janë të ngjajshme!  Me shkarkimin e Arben Ziberit (DSHP), LSDM-ja ia ...

Read More »

Një kronologji e shkurtër e partive politike shqiptare (1990-2020)

Nga Dr. Muaz Agushi- Pas legjitimimit të pluralizmit politik në Maqedoni, edhe pse me vonesë në krahasim me mjediset e tjera të ish-Federatës Jugosllave, formimi i partive politike u shfaq si nevojë e kohës edhe për Maqedoninë.  Në Maqedoni për një periudhë mjaft të shkurtër u formuan një numër relativisht i madh i partive politike që përfaqësonin shtresa të ndryshme ...

Read More »

“Informacionet e rreme” dhe “lajmet e rreme” në pengimin e demokracive të reja  

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Në botën e mediave, termi “lajme të rreme” është bërë tashmë përditshmëri. Mirëpo a është në të vërtetë ky term adekuat në përdorimet tona në mediat kur ju referohemi ”lajmeve jo të sakta dhe me prapavijë”? Besoj se fjala që zë vend më shumë dhe i përgjigjet shtrirjes së ndikimit të “lajmeve të rreme” është  termi “informacion ...

Read More »

Vetëm ndërrimi i territoreve krijon Kosovë stabile

Nga Daut Dauti– Kosova është vepër e sulltan Abdyl Hamitit. Formimi i Vilajetit të Kosovës (1876) është bërë me qëllim që të ngulfatet nacionalizmi shqiptar dhe të pengohet ideja e zgjerimit të Serbisë në jug dhe me këtë të ruhet tërësia territoriale e Perandorisë Otomane. Asnjë funksion tjetër nuk ka patur kjo njësi territoriale administrative. Si njësi territoriale administative Kosova ...

Read More »

A do të ketë marrëveshje historike?

NGA SELIM IBRAIMI- (Sh.B.A.) I dërguari amerikan për bisedimet Kosovë-Serbi, Richard Grenell ka njoftuar për një takim të rëndësishëm në mes presidentit Thaçi dhe Vuçiç më 27 qershor në Uashington. Administrata e presidentit Donald  Trump ka marrë përsipër bisedimet serbo-kosovare deri në arritjen e një marrëveshje përfundimtare në mes Prishtinës dhe Beogradit. Që nga viti 2018 besohet se marrëveshja do ...

Read More »

KUJT I NGUTET PËR ZGJEDHJE NË MAQEDONINË VERIORE?

Dy fjalë për pashallarët e partive politike të shqiptarëve, vasalë të pushtetit Nga Abdulla Mehmeti Të gjithë bërtasin e vrapojnë pas zgjedhjeve, për pushtet, madje edhe në kushte të jashtëzakonshme, përderisa pandemia vazhdon të përhapet në vend, por askush nuk preokupohet se në çfarë kushtesh mbahen zgjedhjet në Maqedoninë Veriore, kush humb dhe kush fiton, kryesore këta pashallarët vasalë, të ...

Read More »

Me qasje kundër BE-së në modifikime dhe marrëveshje

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.) – Gjykata Kushtetuese e Kosovës vendosi që t’i japë të drejtë presidentit Hashim Thaçi rreth dekretit për mandatarin e Qeverisë. Rrjeti i gazetarisë hulumtuese ‘BIRN’ ka zbuluar se në vitin 2019 Ministria e Integrimeve Europiane e Kosovës ka paguar 168,000 mijë euro një kompanie me qendër në Paris që të promovojë idenë se “modifikimi i territorial” mund ...

Read More »