Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Ibraimi:”SHBA duhet të luajë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm midis Sofjes dhe Shkupit.” | ISSD
Home / PROGRAMMES / Conflict Studies / Ibraimi:”SHBA duhet të luajë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm midis Sofjes dhe Shkupit.”

Ibraimi:”SHBA duhet të luajë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm midis Sofjes dhe Shkupit.”

Selim Ibraimi, drejtues i ISSDMaqedonia, thotë se “në lidhje me Bullgarinë, Shtetet e Bashkuara duhet të luajnë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm. Strategjitë më të mira do të ndihmojnë situatën si një Komision Ndërkombëtar, i cili do të identifikonte figurat e kontestuara të historisë të të dy vendeve. Për më tepër, qeveritë nga Komisionet, duhet t’i tërheqin anëtarët radikalë, madje edhe zyrtarë nga Ministria e Jashtme dhe e Integrimeve Evropiane, që janë përfshirë në bisedime me Bullgarinë, por që kanë bagazh ideologjik në interpretimin e historisë. Shtetet e Bashkuara duhet të marrin masa përpara se aktorët e tjerë t’i marrin gjërat në sferën e tyre. Fajësimi i njërës palë nuk do ta ndihmojë çështjen. “

(@CSSDMacedonia, 24.11.2020)

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.