“Grožđe je počelo da sazreva” albanskog autora iz komunističkog perioda Sinana Asanija, navodno se čita u Makedoniji!

Selim Ibraimi-  Biti političar danas nije tako teško. Dovoljno je imati nekoliko sledbenika i saveznika ili prijatelja u strankama koje on smatra prijateljskim i koje drže ili kao opozicionu ličnost ili na vlasti. I ne samo to, Facebook takođe igra ulogu, jer će ih tamo više hvaliti.

Tamo možete postavljati planine, ravnice, jezera, reke, stočarstvo i poljoprivredu koja se ubrzano razvija širom zemlje i velika obećanja koja dolazi od vlade da će ova grana privrede krenuti u pravom smeru.

U zapadnom svetu poljoprivreda i stočarstvo igraju važnu ulogu tamo gde vlade podele velike sume novca podjednako svim razvojnim oblastima pogođenim krizama ili prirodnim katastrofama. U našim zemljama se dešava suprotno, tamo gde je klanska grupa zainteresovana, postoje resursi.

Takođe, “Grožđe je počelo da sazreva” albanskog autora iz komunističkog perioda i bivšeg predsednika Jugoslovenske Federacije Sinana Asanija, navodno se čita u Makedoniji, posebno tokom drugog mandata premijera Zaeva, kako su vinogradi ove godine dali puno grožđa i mora postojati tržište za vino i rakiju iz Makedonije. Jabuke su takođe urodile velikim količinama i čekaju izvoz.  Dok su lideri političkih partija naložili članstvo da što više čitaju bivšeg autora i predsednika jugoslovenskog vremena. (@CSSDMacedonia)