function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / ANALYSIS PLATFORM- ISSDMacedonia / Američkog veka i novom rasporedu balkanskih sila u sferi kineskog i ruskog uticaja

Selim Ibraimi-  Srbija je nedavno postala opet glavni američki saveznik u dugoročnoj politici velike strategije američkog veka. Nijedna druga država nije ovu zemlju imenovala toliko važnom i centralnom za Sjedinjene Države kao Srbija, a to ima veze sa američkim planom da osujeti kinesko proširenje, a još manje na Balkanu i Zapadnoj Evropi.

Da Vašington ne deluje sada, da je bilo koja druga administracija, ovaj deo Evrope u narednih pet godina okupirali bi Kinezi i sa naprednom tehnološkom mrežom koja bi razbila Amerikance i Nemce zajedno sa Britancima.  Ako ovaj deo Evrope neće braniti Amerikanci, čak ni Bajden, ako bude izabran za američkog predsednika, neka nas onda ne iznenadi druga sfera kineskog i ruskog uticaja donekle na jugoslovenskom teritorijalnom prostoru.

Istorijske linije bile su i nalaze se u istom prostoru, tako da će pad i uspon SAD u Evropi i sprečavanje kineskog otima biti upravo na Balkanu.

Srbija je preuzela primat dominacije, dok će druge nacije sada neko vreme zavisiti od Beograda. Ostaje da se vidi Hrvatska pozicija i njihovi odnosi sa Srbijom u ovom novom prestrojavanju globalnih snaga i novom rasporedu balkanskih sila. (@CSSDMacedonia)