Nga Selim Ibrami- Zyrtarët e lartë të partisë së Afrim Gashit “Alternativa” nga Tetova dhanë dorëheqje nga të gjitha pozitat e partisë si degë e Tetovës për shkak të mosrespektimit dhe injorimit nga udhëheqja qendrore e partisë së Gashit. Pak para zgjedhjeve parlamentare në Maqedoni në korrik, zyrtari i degës së “Aleancës së Shqiptarëve” në Tetovë, Altrim Mamuti, dha dorëheqje nga posti i kryetarit të degës së Tetovës për shkak të revoltës brenda partisë. Këto deklarata u kundërshtuan më vonë nga udhëheqja e lartë e partisë së Selës. Ai u bashkua partisë “Besa”, një parti e vogël dhe besnike në koalicion dhe qeveri me Zoran Zaevin nga LSDM, ndryshe ish -Lidhja Komuniste e Maqedonisë.

Gjithashtu një ish-anëtare e lartë e kryesisë dhe ish-zëvendësministre e jashtme në qeverinë e parë të Zaevit, Arta Toçi, dha dorëheqje nga Forumi i Gruas Shqiptare të Aleancës së Shqiptarëve. Të gjitha këto ngjarje, tregojnë se Sela dhe Gashi duhet të kryejnë reforma të brendshme në parti dhe të dëgjojnë zërin e degëve dhe nëndegëve të partisë në mënyrë që të mbijetojnë deri në zgjedhjet e ardhshme.

Nuk ka zgjidhje tjetër përveç hapjes së partive, përndryshe shembja dhe copëtimi i tyre është i pashmangshëm. Siç dihet, politika është një interes konkret, kështu që Sela dhe Gashi duhet të mendojnë se si ta kthejnë këtë politikë për të mirën e qytetarëve dhe anëtarëve të tyre. Për më tepër, një pandemi ka të ngjarë të shkatërrojë partitë pa një vizion të qartë, financa dhe organizim, dhe natyrisht pa një mesazh në publik.

Tani është koha që të dy të parandalojnë rënien e tyre në politikë. Partia e Ziadin Selës “Aleanca e Shqiptarëve” dhe “Alternativa” e Afrim Gashit fituan gjithsej 12 vende në zgjedhjet e fundit parlamentare në korrik dhe janë ende në koalicion. (Selim Ibraimi, ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia)