Ambasadorja amerikane Kate Byrnes nuk dëshiron që qeveria e Zaevit të kritikohet!

Koment nga Selim Ibraimi- Ambasadorja amerikane në Maqedoni nuk dëshiron që qeveria e  kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministria e Shëndetësisë të kritikohen për keqmenaxhim të pandemisë. Në një debat televiziv, ambasadorja, Shkëlqesia e saj Kate Marie Byrnes hodhi poshtë kritikat. Mësime të tilla nuk shkojnë në favor të lirisë së shtypit dhe qeverisjes së mirë të një vendi që ka probleme serioze me sundimin e ligjit dhe transparencën.
Kjo do të ishte mirë, nëse rezultatet e qeverisë do të ishin të ndryshme dhe ne nuk do të kishim kushte të mjerueshme në spitale. A i ka vizituar ambasadorja spitalet e Maqedonisë Veriperëndimore? Sigurisht që jo, aty ku nuk janë bërë investime nga shteti, por edhe ku të preferuarit e ambasadorëve- partitë politike dhe politikanët kanë shkatërruar gjithçka. Nuk i shohim as investimet amerikane 1 miliard dollarë dhe si janë shpërndarë po të njëjtat.

Mendoj se nuk është në natyrën diplomatike të shfaqen preferenca ndaj politikanëve në publik. Si diplomatë, le të japim shembuj se çfarë duhet të bëjë një qeveri e mirë para se të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian.

Ambasadorja amerikane Kate Byrnes

Kritikat dhe vërejtjet e gazetarëve janë në shërbim të qeverisjes së mirë dhe njerëzimit. Diplomatët me përvojë nuk duhet të bëjnë gabime të tilla publike. Le të shkëlqejë dielli përsëri dhe të vazhdojmë të jemi përgjegjës për të gjitha veprimet tona politike. Për më tepër, diplomacia amerikane ka nevojë për një qasje të re në Ballkan. Epoka e administratës Trump po përfundon ngadalë dhe diplomacia amerikane pritet të rikthejë përsëri prestigjin në arenën ndërkombëtare. (ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia)