Sticky

Russian President Vladimir Putin has awarded Serbia’s ex-intel chief Aleksandar Vulin with the Order of Friendship for his significant contribution to the cooperation between Serbian spay agency BIA and Russian FSB. Vulin has been under U.S. sanctions for corruption and links to organized crime and Russia. https://www.rferl.org/a/serbia-russia-vulin-order-of-friendship-putin/32798101.html https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1606Continue Reading

Sticky

Shpëtimin po e kërkojnë jashtë kufijve. Por i kanë gabuar njerëzit… Buzhala dhe Haxhiu janë gazetarët që insistonin që BDI të vazhdojë me VMRO-në. Kelmendi në këtë mision është me urdhër dhe vetëm zbaton atë që i thuhet. Pra, nuk e ndjenë, nuk e mendon atë që e thotë dhe për këtë shkak doli ashtu si doli. Fevziu në këtë mes më habiti… E gjithë ajo karrierë, që në fund të ulët në veturë zyrtare me Haxhiun dhe Buzhalën. Kryeministri shqiptar është çështje e rëndësishme dhe ajo nuk mohohet, por edhe më e rëndësishme është që të jeni njëherë e përgjithmonë të sinqertë me këtë popull të vuajtur. Dil dhe sinqerisht thuaj se aq pata takat politik, sa për 100 ditë edhe pse e premtova për mandat të plotë.Continue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

By Selim Ibraimi- The United States and the European Union are making great efforts for the Western Balkans to become part of the union by 2030, and for Ukraine to maintain its territorial integrity. Last year’s initiative with 6 billion euros to offer the region closer to the EU, tookContinue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

Selim Ibraimi- Përgjatë shekullit të XX, kalimi nga gjeopolitika klasike në gjeopolitikën kritike vlerësohej se ishte ontologjike dhe epistemologjike. Në marrëdhëniet ndërkombëtare, gjeopolitika kritike filloi të zhvillohej më shumë aty kah fundi i shekullit të XX dhe me ndryshimet e mëdha që ndodhën në bllokun lindor. Në kuptimin ontologjik, “materializmiContinue Reading

Sticky

Nga Arsim Zekolli, Shkup- A mundet VV të ketë sukses në Maqedoni? Në teori po, në praktikë – jo. Nëse e mendojmë pak më thellë, nuk ka gjasa as në teori. Të zbërthejmë dy postulatet e VetVendosjes. Postulati i parë, është ai vetë. Shqiptarët në Maqedoni, për dallim nga shqiptarëtContinue Reading

Sticky

Ligjvënësit turq miratuan të martën anëtarësimin e Suedisë në NATO, duke hequr një pengesë të madhe për hyrjen e vendit të paangazhuar më parë në aleancën ushtarake. Ligjvënësit ratifikuan protokollin e pranimit të Suedisë 287 me 55, me anëtarët e partisë në pushtet. Presidenti Rexhep Taip Erdogan gjithashtu e kaContinue Reading

Sticky

DIPLOMACI RAJONALE: Ndihmëssekretari amerikan i Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, James O’Brien, u ka thënë liderëve të Ballkanit Perëndimor se asnjëherë nuk kanë qenë më afër anëtarësimit në Bashkimin Evropian, por që kanë ende punë përpara. Rrugëtimi i Ballkanit Perëndimor drejt anëtarësimit në BE Zyrtari amerikan i ka paralajmëruar liderëtContinue Reading

Sticky

Përderisa nipat, mbesat e kryetarëve të partive politike, miqtë dhe kolegët e tyre do ta drejtojnë arsimin dhe “do të edukojnë” masën, gjendja nuk do të ndryshojë. Përderisa nga politika dhe klanet do të kemi të zgjedhur rektorë, drejtorë dhe pedagogë, kaosi në arsim nuk do të gjejë rrugën eContinue Reading

Sticky

Presidenti amerikan Joe Biden tha sot se nëse largohemi nga Ukraina, Rusia do të vazhdojë sulmin e saj dhe rrëzojë Ukrainën, atëherë çfarë mendoni se mund të ndodhë në Ballkan? Çfarë mendoni se do të ndodhë në Poloni dhe Hungari? https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2024/01/19/remarks-by-president-biden-at-the-u-s-conference-of-mayors-winter-meeting-2/Continue Reading