Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Serbia shkel Marrëveshjen e Uashingtonit, DFC hap zyrën e investimeve financiare të SHBA në Beograd | ISSD
Home / PROGRAMMES / Conflict Studies / Serbia shkel Marrëveshjen e Uashingtonit, DFC hap zyrën e investimeve financiare të SHBA në Beograd

Serbia shkel Marrëveshjen e Uashingtonit, DFC hap zyrën e investimeve financiare të SHBA në Beograd

Koment nga Selim Ibraimi–Pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Uashingtonit, Serbia vazhdon me stilin e vjetër të mosrespektimit të së njëjtës.
Qeveria serbe vazhdoi fushatën e saj kundër njohjes së Kosovës, ndërsa zyrtarë të lartë të qeverisë kineze, së bashku me kryeministren serbe Ana Brnabic, njoftuan zhvillimin e rrjetit G5, i cili gjithashtu u ndalua nga Marrëveshja e Uashingtonit të 4 shtatorit.
Përveç kësaj, një delegacion i SHBA do të mbërrijë në Serbi për të hapur Korporatën Ndërkombëtare të Financave të Zhvillimit të Shteteve të Bashkuara (DFC), e cila do të merret kryesisht me investimet e infrastrukturës në Serbi dhe Ballkan.

Në këtë linjë Ministrja e Jashtme e Kosovës Meliza Haradinaj në një postim në Twitter kritikoi qeverinë serbe për metodat e saj kundër shtetësisë së Kosovës dhe shkeljet e marrëveshjeve. Tani, qeveria e Kosovës duhet të ndërtojë një strategji të re diplomatike se si t’i përgjigjet reagimeve serbe.

Duket se qeveria e tanishme amerikane, megjithë mosrespektimin e marrëveshjeve nga Beogradi, do të vazhdojë të mbështesë politikën e Serbisë në Ballkan me investime ekonomike dhe projekte financiare. (@CSSDMacedonia)

 

Selim Ibraimi –është një analist shqiptaro-amerikan i politikës ndërkombëtare dhe studiues i çështjeve të Ballkanit. Ai u diplomua për gazetari (BA). Ai mban një diplomë master në marrëdhëniet ndërkombëtare nga Universiteti Webster, Scott Air Force Base në Shtetet e Bashkuara. Ibraimi është doktorant në shkencat politike në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. Ai jeton dhe vepron në Shtetet e Bashkuara dhe Maqedoni. Ai është drejtor i Institutit për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim – Maqedoni (ISSD). Ibraimi është autor i disa librave dhe botimeve për Ballkanin dhe rolin e fuqive të mëdha në rajon. Paqja e Ftohtë (10 vjet rikonfigurime gjeopolitike në Ballkan) -2016. Territori i luftës së heshtur (Trende dhe dinamika të reja gjeopolitike në Evropën Juglindore) -2018. Beteja vendimtare (Murtaja e ndryshimeve kufitare në Ballkan) -2019

 

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.