Između duboke socijalne krize i pandemije, ministri Zaeva su visoko pohvaljeni!

SELIM IBRAIMIMinistri vlade Zaeva danas su široko hvaljeni, počev od samog premijera Zaeva, zamenik prvi premijer Artan Grub, ministar spoljnih poslova Bujar Osmani koji je razgovarao sa Philipom Reekerom u Stejt Departmentu i mnogi drugi koji su govorili o poljoprivredi i stočarstvu.

Iako su ministri veoma sretni zbog novih radnih mesta, ekonomska situacija u siromašnoj Makedoniji je jadna. Dugi redovi građana čekaju ispred banaka u vreme pandemije, nakon što je banka u Skoplju bankrotirala. Ministri bi, uprkos osmesima i pozama, trebalo ozbiljno da shvate rad vlade, jer su građanina bacili na kolena i slomili ga beskorisnim izbornim obećanjima.

Ranije je put ka EU bio otvoren, ali zbog ograničenja pandemije svi kopneni i vazdušni putevi bili su zatvoreni i ekonomski pritisak na vladu bi se povećao.

Vlada Zaeva mora upravljati nadolazećom krizom koja se može transformisati u političku i etničku. Veliki socijalni preokret zahvatio je Makedoniju, koja se nada da će ove godine otvoriti poglavlja sa EU. Vlada mora pronaći rešenja koja nisu delimična već opšta i bez razlika. (@CSSDMacedonia)