Ahmeti mora prevazići ovu krizu bilo kompromisom bilo uspostavljanjem snažnog autoriteta

SELIM IBRAIMI- Nezadovoljstvo strankom DUI  porastalo je poslednjih dana zbog borbe za vlast vladajućih klanova u novoj vladi Zaeva. Klanovi DUI iz Skoplja bore se za vlast sa zvaničnicima DUI-a, bivšim poslanikom Artanom Grubijem i bivšim ministrom Bujarom Osmanijem.

Obojica su nominovani za visoke pozicije, potpredsednik Vlade Grubija i Osmani, ministar spoljnih poslova nominovan po Ahmetijevoj listi. Takođe, poslanik iz stranke Ahmeti danas je podneo ostavku, Florim Besimi je podneo ostavku na mesto poslanika zbog sukoba interesa sa svojim bratom Fatmirom Besimijem, koji je predložen za ministra finansija.

Kao što se vidi iz albanskih stranaka, postoji nedostatak transparentnosti i unutrašnje demokratije, a problem je i ko je sposoban da vodi državna ministarstva i zašto je potrebno iskustvo u vladi. Nije samo DUI suočen sa unutrašnjim problemima, opozicija je davno uzdrmana odlaskom cifara i novim članstvom unutar opozicije

Ako analiziramo liste albanskih stranaka i poslanika koji su se kandidirali i izabrani, primetićemo da većina nema znanje o upravljanju i na listi je zbog interesnih grupa i visokog stranačkog nepotizma. Ahmeti mora prevazići ovu krizu bilo kompromisom bilo uspostavljanjem snažnog autoriteta u stranci. (@CSSDMacedonia)