Reeker i shkruan Zaevit

Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve Filip Reeker i ka dërguar një letër kryeministrit të MV-së Zoran Zaev. 

Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Philip Reeker, në një letër drejtuar Kryeministrit Zaev, tha se Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur integrimin e Maqedonisë Veriore në Bashkimin Evropian dhe shprehu zhgënjimin që vendet anëtare të BE nuk ishin dakord të të miratojë kornizën negociuese për fillimin e negociatave të anëtarësimit në BE.

                                                                               >>>

“Ne ju inkurajojmë ju dhe vendet anëtare të BE së të vazhdoni të kërkoni një zgjidhje për çështjet bilaterale jashtë procesit të integrimit të vendit tuaj në BE dhe të bëni përparim në këto aspirata duke hapur dhe mbyllur kapitujt e negociatave.” “Ne i vlerësojmë shumë përpjekjet tuaja për t’i kryer bisedimet në frymën e vullnetit të mirë dhe për të ruajtur angazhimin për të siguruar të ardhmen evropiane të Maqedonisë Veriore, gjë që vendi ka treguar se e meriton,” shkroi ambasadori Reeker.

Letra drejtuar kryeministrit Zaev thekson se Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të mbështesin këto përpjekje dhe shprehin shpresë se këto procese do të rezultojnë në ruajtjen e vazhdimësisë së Maqedonisë Veriore në rrugën drejt BE-së.

“Ne mbetemi partnerët tuaj optimistë se një konferencë ndërqeveritare me Republikën e Maqedonisë Veriore gjatë Presidencës Gjermane të BE do të mbahet së shpejti,” shkroi Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Filip Reeker në një letër drejtuar Kryeministrit Zoran Zaev.

(S.I) 29.11.2020