Hakmarrja e gjeografisë: Çfarë na tregon harta për konfliket e ardhshme dhe betejën kundër fatit

[dropcap][/dropcap]

Në këtë libër provokues dhe befasues, Robert D. Kaplan, ofron një prizëm të ri revelues përmes të cilit mund të shihen shqetësimet globale dhe t’i kuptojmë ato që janë përpara nesh. Autori Robert D. Kaplan ndërton dhe na jep një pasqyrë mbi zbulimet dhe teoritë e gjeografëve të mëdhenj dhe mendimtarëve gjeopolitikë të së kaluarës dhe të fundit për të parë mbrapa shtyllat kritike në histori dhe më pas të shikojmë përpara skenën globale. Kaplan gjurmon historinë e pikave të nxehta në botë duke ekzaminuar klimën, topografitë dhe afërsitë e tyre me tokat e tjera të përqafuara. Ai më pas zbaton mësimet nga krizat e tanishme në Europë, Rusi, Kinë, nënkontinentin Indian, Turqi, Iran dhe Lindjen e Mesme. Rezultati është një interpretim holistik i ciklit tjetër të konfliktit në të gjithë Euroazinë, një paraqitje vizionare e një të ardhme që mund të kuptohet vetëm në kontekstin e temperaturës, ndarjen e tokës dhe siguritë e tjera fizike. Një kundërshtim i shkëlqyeshëm për mendimtarët që sugjerojnë se globalizmi do të kapërcejë gjeografinë, kjo punë e domosdoshme tregon se si afatet kohore…

(Barnes and Nobles bookstore)

S.I.