Home / CRITICAL SECURITY / ÇFARË KANË NË DORË SHËRBIMET RUSO-SERBE?

ÇFARË KANË NË DORË SHËRBIMET RUSO-SERBE?

Nga Selim Ibraimi- Shumë flitet për ndikimin e Rusisë në Ballkan e shumë pak është shkruar e thënë se në cilët ministri më së shumti. Le të fillojmë me Maqedoninë e Veriut ku si pjesë e ish- federatës jugosllave institucionet dhe burimet e inteligjencës kanë qenë të lidhura me Beogradin dhe me qendrat ruse pas 2008. Ministria e Jashtme, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Brendshme, pa përjashtuar median, universitetet dhe sektorin civil, janë pikat ku Rusia i ka burimet e informacionit dhe ndikimit. Këtu janë edhe serbët që vazhdojnë të kenë impakt në vendimmarrjet e Maqedonisë së Veriut, pasi është bërë e ditur nga raportet e huaja. Se çfarë kanë në dorë shërbimet e inteligjencës ruso-serbe për figurat e larta politike dhe drejtuese, mbetet të shihen në të ardhmen dhe prej atje mund të shihen ndikimet në vendimet politike të qeverisë në Shkup dhe atyre ballkanike. (28.10.2021), SHBA.

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.