“Bllaca, dhimbja e lirisë“ i autorit Emin Azemi

“Bllaca, dhimbja e lirisë“ i autorit Emin Azemi.Libri përmban një kronikë të gjatë të ngjarjeve që lidhen me eksodin e para 20 viteve, që filloi qysh nga marsi i 1999-tës.

Librat si “Bllaca dhimbje e lirisë“ janë të veçantë për përmbajtjen e tyre, për mesazhin që përçojnë e sidomos për jetëgjatësinë.

“Treni vjen në kufi dhe njerëzit zbresin pa asnjë shpresë, kalojnë në këmbë disa metra dhe dëgjojnë disa zëra shqip: “Vëllezër kokën lartë se nuk jeni vetëm. Mos e humbni krenarinë. Ju do të ktheheni së shpejti në Kosovë”.

Këto fjalë vijnë shpëtimtare, në një sintaksë moderne, nga thellësitë e shekujve që janë dëgjuar dikur në Moré, në Çanakala, në Anadolli, në Sul, gjithandej në Jug të Italisë… Këto fjalë tregojnë se ne, megjithatë jemi racë e fortë, nuk është lehtë me na nënshtru. Lexuesi e ka para syve kronikën e perpjekjeve serioze për shfarosjen e nje kombi, në një anë por është forca morale e nje popullli për tëmbijetuar, per t’u ngritur në këmbë dhe për temarrë fatin e vet ne duart e tij, në anën tjetër… (FB E.A.)

(ISSDMacedonia)