function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / Test2

Test2

SH.B.A. duhet të konsiderojë një plan vaksinash për Ballkanin

Nga Selim Ibraimi – Rusia kthehet në Ballkan dhe Maqedoninë Veriore, por në një formë tjetër. Vaksina “Sputink -V” po ndryshon këtë partneritet strategjik të SHBA-së me shtetet e Ballkanit . Në lojë janë zemrat dhe mendjet e popullatës, veçanërisht maqedonasve dhe jo shqiptarëve që kanë orientime pro-perëndimore. Qeveria e ...

Read More »

The US should consider an additional vaccine plan for the Balkans

By Selim Ibraimi– Russia returns to the Balkans and Northern Macedonia but only in another form. The “Sputink -V” vaccine is changing this strategic partnership. At stake are the hearts and minds of the population, especially the Macedonians and not the Albanians who have pro-Western orientations. The United States government ...

Read More »

Companies in the Balkans (1950-1952)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD-NM. Companies established after WWII starting with soft political pressure for their market direction. The collaboration between companies is different due to Pact where they belong as Soviet union and Capitalism World. We may see those early years are not fully pressured ...

Read More »

Zaev’s government wins no-confidence vote, deaf ears against corruption and failures continue

By Selim Ibraimi, Washington- PM Zoran Zaev’s government today won several more months of governance by a vote of confidence in Parliament. The coalition of parties supporting SDSM and Ahmeti’s DUI gave 62 votes to Prime Minister Zaev. Macedonian and Albanian opposition parties have accused MP Talat Xhaferi of the ...

Read More »

Companies in the Balkans-VIII (1945-1950)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD-NM During this period of time, established companies in the Balkans are divided into companies with production activities belonging to the Soviet Union, Yugoslavian companies, Capitalist companies, and those of Third World States. We may conclude that Greece companies are highly ranked ...

Read More »

Companies in the Balkans-VII (1934-1940)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development, ISSD-NM Until WWII we may see that companies had private initiation. After WWII nationalization of companies was evident in most of the Balkans as unitarianism versus pluralism which we may see in Greece and Turkey. Furthermore, Communism is based on the national ...

Read More »

Tensionet etnike po rriten në Maqedoninë Veriore

Nga Selim Ibraimi– Tensionet e brendshme etnike po rriten në Maqedoninë Veriore. Mungesa e sundimit të ligjit, ndikimi politik në gjyqësor dhe paragjykimet ndëretnike e kanë bërë të vështirë për shtetin të funksionojë në mënyrë të barabartë për të gjitha grupet etnike. Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e Ali Ahmetit ...

Read More »

Ethnic tensions are rising in Northern Macedonia

By Selim Ibraimi- Washington– Internal tensions are rising in Northern Macedonia. Lack of rule of law, political influence in the judiciary and interethnic prejudices have made it difficult for the state to function equally for all ethnic groups. Ali Ahmeti’s DUI, which has been in power since 2002, has been ...

Read More »

Companies in the Balkans-VI (1930-1933)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD Some important historical and political events related to establishing companies in the Balkans are: Albania- When Fan S. Noli became Prime Minister in 1924, then Ahmed Zogu exiled to Serbia, in December 1924. After a while, Ahmed Zogu backed by the ...

Read More »

JU FLET LIDERI!

Nga Selim Ibraimi, Uashington– Drejtuesi i Lëvizjes “Besa” Bilall Kasami pas ikjes misterioze të ish shefit të inteligjencës maqedonase Sasho Mijallkov është shprehur në një debat televiziv se shteti ka dështuar për të parandaluar largimin e tij. Konstatimi është i vërtetë dhe qëndron, pasi qeveria ku bën pjesë ai me ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );