function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / State capture

State capture

Si dështuan politikisht shqiptarët në Maqedoninë e Veriut?

Nazim Taipi

Read More »

Will, there be a rift between BESA and SDSM?

By Selim Ibraimi- Ali Ahmeti’s DUI lost the local elections in the big cities and won in the rural areas. Ahmeti’s DUI ran in the election with “HIP- HOP” and disgusting propaganda that brought debacle to the cities where the majority of Albanians live in N. Macedonia. Bilal Kasami’s Besa ...

Read More »

Cilin ‘bajrak’ do ta marrë Bilall Kasami?

Koment nga Dr. Selim Ibraimi– Kreu i L. BESA Bilall Kasami nuk ka shumë kohë deri në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Maqedoninë e Veriut. Ai duhet të ndërmarrë disa veprime. E para, është informimi i kryesisë, degëve dhe nëndegëve se marrëveshja me ASH-në do të jetë “gjithëpërfshirëse” ...

Read More »

Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”

Dr. Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”, published by @ISSDMacedonia. Book reviewers are Anton Pancev, Ph.D., and Etem Aziri, Ph.D. The book is in the Albanian language. Preface             The study “Russia’s Influence in the Western Balkans” is one of the ...

Read More »

Ambasada Amerikane të marrë një qëndrim të prerë mbi sundimin e ligjit dhe korrupsionit

Nga Selim Ibraimi- Tragjedia e fundit në Tetovë ka shumë lidhje me sistemin e menaxhimit të objekteve modulare, ndërtimin e tyre, qëndrueshmërinë, personelit dhe shumë faktorëve tjerë si: korrupsioni i lartë në nivel lokal dhe qendror dhe lidhjet e tyre me kompanitë e zyrtarëve të qeverisë.Këtu është e rëndësishme të ...

Read More »

US Embassy to take a firm stand on the rule of law and corruption in N. Macedonia!

Who is behind the tragedy in Tetovo? (BRIEF, S. Ibraimi)– The recent tragedy in Tetovo has many links: High corruption at the local and central level and their links to the companies of Zaev’s officials.Here it is important to investigate the officials of Ali Ahmeti’s party, ie the former collaborators ...

Read More »

N. Macedonia: A country where no one takes responsibility!

By Selim Ibraimi– Dozens dead and hundreds infected with Covid-19 in Northern Macedonia. The Delta variant has already brought to its knees Northern Macedonia and especially the northwestern part of the country where the majority of Albanians live. In the last two months, thousands of citizens from all over the ...

Read More »

Intelektualët e neglizhuar në politikë

Blerim Abedini, ISSD-NM Bota nën ndikimet politike. Historia përveç politikës ajo shpesh përqëndrohej në luftërat kompetitive. Roli i intelektualëve në shoqëritë e veçanta për zgjidhjen e kontesteve komplekse 1.Pas ardhjes së demokratëve në pushtet si duket u kompletua hierarkia piramidale. Ndryshoi çdo gjë: marrëdhëniet e tensionuara me Kinën, puna e ...

Read More »

‘KUSHTËZIMET’ E KASAMIT

Nga Dr Selim Ibraimi- Ultimatumet e partive të vogla shqiptare, Besa dhe PDSH nuk kanë të bëjnë me cilësinë e kandidatëve dhe përfaqësimin e votuesëve se sa kënaqjes së apetiteve grupore dhe vazhdimit të interesave të kryesisë së L. BESA në raport me LSDM-në dhe pazarit për poste me BDI-në ...

Read More »

Sukobi se nastavljaju u DUI. Grubi i Osmani jačaju svoje pozicije

Selim Ibraimi- Sukobi u stranci Ali Ahmeti DUI nastavljaju se velikim intenzitetom ka novim podelama pre lokalnih izbora. Narodni poslanik i član rukovodstva stranke g. Izet Mekhiti rekao je da ako ne dođe do promena u stranci i vladi, stranka rizikuje da izgubi lokalne izbore na jesen.Makedonski ministar inostranih poslova ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );