CRITICAL SECURITY

Rruga drejt qeverisë, kundërshtarët po përgatiten të ulen në të njëjtën tryezë

Nga Selim Ibraimi – Shqiptarët në Maqedoninë Veriore nuk kanë opsione të mira për cilën parti të votojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Kritikët thonë se ky është fryti i punës dhe projekteve jorealiste të BDI-së së Ahmetit dhe partive të tjera që kanë qenë në pushtet. Partia Besa e z. Kasami në koalicion me LSDM-në e Zoran Zaevit do ...

Read More »

The road to government, opponents are getting ready to sit at the same table!

By Selim Ibraimi -Albanians in Northern Macedonia do not have good options which party to vote in the July 15 elections. Critics say that this is the fruit of the work and unrealistic projects of Ahmeti’s DUI and other parties that have been in power. Besa of Mr. Kasami in coalition with SDSM of Zoran Zaev will try to divert ...

Read More »

NUK MUND TË KONTROLLOHEN DHE SUNDOHEN SHQIPTARËT PA NDIHMËN E VEGLAVE TË PUSHTETIT

Nga Abdulla Mehmeti- Zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut në Maqedoninë Veriore Pse nuk ndryshon gjendja e shqiptarëve në Maqedoninë Veriore për dekada me radhë? Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 15 korrikut shumica e qytetarëve shqiptarë shpresojnë se do të ndryshojë gjendja e tyre pas këtyre zgjedhjeve. Këta qytetarë besojnë se ka ardhur koha për ndryshime dhe kësaj radhe do ...

Read More »

‘MAFIA POLITIKE’ E SHQIPTARËVE TË MV-SË KA ARMË TË MBIJETESËS DEZINFORMIMIN

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Satirë politike I. PUSHTETI Rrëzimi apo qëndrimi i Ali Ahmetit dhe i BDI-së në pushtet do të kalojë përmes një procesi zgjedhor demokratik. ‘Mafia politike’ shqiptare, rrënjosja dhe mutacioni i  korrupsionit në Maqedoninë  Veriore (MV) i ka dhënë një reputacion të keq politikës shqiptare dhe organizimit politik të shqiptarëve etnik. Çka do të na sjellë opozita ...

Read More »

“Informacionet e rreme” dhe “lajmet e rreme” në pengimin e demokracive të reja  

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Në botën e mediave, termi “lajme të rreme” është bërë tashmë përditshmëri. Mirëpo a është në të vërtetë ky term adekuat në përdorimet tona në mediat kur ju referohemi ”lajmeve jo të sakta dhe me prapavijë”? Besoj se fjala që zë vend më shumë dhe i përgjigjet shtrirjes së ndikimit të “lajmeve të rreme” është  termi “informacion ...

Read More »

Vetëm ndërrimi i territoreve krijon Kosovë stabile

Nga Daut Dauti– Kosova është vepër e sulltan Abdyl Hamitit. Formimi i Vilajetit të Kosovës (1876) është bërë me qëllim që të ngulfatet nacionalizmi shqiptar dhe të pengohet ideja e zgjerimit të Serbisë në jug dhe me këtë të ruhet tërësia territoriale e Perandorisë Otomane. Asnjë funksion tjetër nuk ka patur kjo njësi territoriale administrative. Si njësi territoriale administative Kosova ...

Read More »

Me qasje kundër BE-së në modifikime dhe marrëveshje

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.) – Gjykata Kushtetuese e Kosovës vendosi që t’i japë të drejtë presidentit Hashim Thaçi rreth dekretit për mandatarin e Qeverisë. Rrjeti i gazetarisë hulumtuese ‘BIRN’ ka zbuluar se në vitin 2019 Ministria e Integrimeve Europiane e Kosovës ka paguar 168,000 mijë euro një kompanie me qendër në Paris që të promovojë idenë se “modifikimi i territorial” mund ...

Read More »

The dangers of enflaming false revisionist history in the Balkan

By Sidita Kushi –NEW EASTERN EUROPE May 27, 2020 A response to defenders of Trump’s foreign policy in a region all too familiar with the meddling of great powers.   Secretary Pompeo meets with Kosovo President Hashim Thaci Photo: US Department of State (cc) flickr.com The United States has been bullying its staunchest ally and calling it diplomacy. The Trump administration’s strong-arming of the small ...

Read More »

Pançev:”Përfaqësuesit e Maqedonisë së Veriut paraqesin teza ideologjike dhe antibullgare…”

Intervistë me Dr. Anton Pançevin. Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia   Pala bullgare insiston që puna e këtij komisioni të bazohet mbi interpretimin shkencor të ngjarjeve historike duke u mbështetur mbi burimet autentike dhe mbi provat objektive. Ky komision i përbashkët nuk kishte përparime reale dhe nga vjeshta e vitit të kaluar nuk funksionon, sepse përfaqësuesit maqedonas u tërhoqën për ...

Read More »

Serbia is depopulating Albanians in the Presevo Valley at alarming levels

By Flora Ferati Sachsenmaier, PhD – In the last four years alone, Serbian authorities have purged more than 4,000 Albanians from the Civil Registry in the municipality of Medvegja in southern Serbia. Planned by the highest political circles and executed by the Serbian Ministry of Interior (MUP), the removal of Albanians from the Civil Registry is precipitating a major humanitarian ...

Read More »