function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / Blog Page

Blog Page

Çfarë diplomacie naive e Zoran Zaevit!

Nga Rilind Dauti- Shkoi në Greqi për të gjetur mbështetje kundër Bullgarisë, por grekët ia ftofën duke dërguar ankesë te UEFA që në dresat e reprezentacionit të Maqedonisë së Veriut shkruan shkurtesa FFM e bazuar në emrin e vjetër të shtetit. Udhëtoi në Bullgari që të takohet me përfaqësuesit e ...

Read More »

The Stability and Security of the Western Balkans

PRESS STATEMENT ANTONY J. BLINKEN, SECRETARY OF STATE JUNE 8, 2021Share The United States is committed to ensuring the stability and security of the Western Balkans, allowing countries in the region to fulfill their potential as free and prosperous democracies. We are also committed to combatting corruption and demonstrating the ...

Read More »

Ish kryengritësi shtyn politikat e gjelbërta

Nga Selim Ibraimi- Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e Ali Ahmetit, një parti e cila doli nga konflikti i vitit 2001, për shkak të mungesës së vizionit për të ardhmen e partisë dhe perspektivën e elektoratit, ka vendosur të përqafojë konceptin e partive të gjelbërta, një ndryshim që nuk shkon ...

Read More »

Çfarë roli do të ketë Bilall Kasami në zgjedhjet lokale?!

Nga Selim Ibraimi- Disa muaj para zgjedhjeve lokale partitë politike kanë filluar me riorganizimin e degëve dhe nëndegëve partiake. Disa thonë se do ta befasojnë opinionin publik e disa të tjerë nga frika e humbjes së besimit në elektorat, paraqesin projekte të parealizueshme. Të fillojmë me “Besën” e cila ka ...

Read More »

Mospajtimet vazhdojnë në BDI. Grubi dhe Osmani po i forcojnë pozitat e tyre

Nga Selim Ibraimi- Konfliktet në partinë Ali Ahmetit BDI po vazhdojnë me intensitet të madh drejt ndarjeve të reja para zgjedhjeve lokale. Deputeti dhe anëtari i kryesisë së partisë z. Izet Mexhiti tha se nëse nuk ka ndryshime në parti dhe qeveri, partia rrezikon të humbasë zgjedhjet lokale në vjeshtë.Ministri ...

Read More »

Sukobi se nastavljaju u DUI. Grubi i Osmani jačaju svoje pozicije

Selim Ibraimi- Sukobi u stranci Ali Ahmeti DUI nastavljaju se velikim intenzitetom ka novim podelama pre lokalnih izbora. Narodni poslanik i član rukovodstva stranke g. Izet Mekhiti rekao je da ako ne dođe do promena u stranci i vladi, stranka rizikuje da izgubi lokalne izbore na jesen.Makedonski ministar inostranih poslova ...

Read More »

Soft power as the next rivalry in world affairs

By Blerim Abedini, ISSD-NM Cold War and now Cold Peace with soft power measures are attempting new order in world affairs. EU is quietly reasoning with the new situation in the world because of the high-security level which obtains borders secure. Economic infusion repeatedly is done to hold its border ...

Read More »

Companies in the Balkans (1959-1963)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD-North Macedonia. We can conclude that in this short period of time we do not have as many new establishments of manufacturing companies as are the cases of the USA or Western Europe. Among others, there are a large number of sports ...

Read More »

Avionët ushtarakë F-35 dhe ajsbergu i gjeopolitikës së re turke

Nga Dr Sadri Ramabaja, Prishtinë, 23 prill – Periudha e gjatë e hamendësimeve e përpjekjeve për dalje nga rruga pa kokë, ku kishte futur Turqia e Erdoganit projektin për prodhimin e avionëve ushtarakë të gjeneratës së pestë F-35, merr fund. Shtetet e Bashkuara dhe tetë vende të tjera aleate kanë anuluar ...

Read More »

L. ‘Besa’ po sjell kokëçarje për Ahmetin

Nga Selim Ibraimi- Në koalicionin qeveritarë në mes LSDM-së dhe BDI-së, partitë më të vogla paraqesin probleme shtesë për kryeministrin Zoran Zaev dhe kryetarin e BDI-së Ali Ahmeti.  Në njërën anë, LSDM dhe Zaevi i ka partitë që garuan bashkë në zgjedhjet e verës së 2020-ës. Prej këtu kryeministri Zaev ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );