Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Партиски функционери блиски до лидерот, сонуваат за тоа колку пари месечно ќе заработат! | ISSD
Home / PROGRAMMES / Conflict Studies / Партиски функционери блиски до лидерот, сонуваат за тоа колку пари месечно ќе заработат!

Партиски функционери блиски до лидерот, сонуваат за тоа колку пари месечно ќе заработат!

Коментар на Селим Ибраими- Како што одминуваат деновите, граѓаните чекаат да видат кој ќе ја формира власта, активистите исто така со нетрпение чекаат кога лидерот на партијата ќе каже нешто.

Додека партиските функционери кои останаа блиски до лидерот се подготвуваат за позициите и сонуваат за тоа колку пари месечно ќе заработат и кога ќе станат милионери.
Покрај тоа, друга група наречена лобисти, исто така, очекува од пратениците и партиите, финансиите што треба да ги добијат од партиските бизниси.

Во оваа игра на разговори и споделување на моќта, многу поединци и групи очекуваат да ја преземат власта, а што ќе вратат? Познато е дека корупцијата, злоупотребата и непотизмот нема да ја запрат, туку ќе ја развиваат уште повеќе. (@CSSDMacedonia)

 

Селим Ибраими е албанско-американски аналитичар и истражувач за балкански прашања. Дипломирал на новинарство. Тој има магистерска диплома по меѓународни односи од Универзитетот Вебстер, Воздухопловната база Скот во САД. Селим Ибраими e докторски студент по политички науки на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Tој живее и работи во САД и Македонија

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.