function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / ANALYSIS PLATFORM- ISSDMacedonia / Пандемијата не може да се бори без вода, дисциплина и добро организирано здравје

Пандемијата не може да се бори без вода, дисциплина и добро организирано здравје

Коментар на Селим Ибраими- Додека политичките партии играат за тоа кој ќе стане премиер или министер, граѓаните на Cеверна Македонија се соочуваат со сиромаштија и недостаток на основни услови за живот. Дали е ова владата што ќе ја доближи Европа до нас?
Пандемијата продолжува и веќе го осиромаши македонскиот граѓанин уште повеќе.
Некои градови во земјава немаат вода, на пример Тетово над 100 илјади жители немаа вода или е предмет на ограничувања.
Пандемијата не може да се бори без вода, дисциплина и добро организирано здравје. Нечистотијата ги опфати и нашите општини со уништена инфраструктура. Кучињата скитници и мачките ја презедоа својата улога и симболично издаваат пораки до градоначалниците.
Време е новата влада итно да ги реши клучните проблеми и да ги минимизира последиците. Европа нè чека! (@CSSDMacedonia)

 

Селим Ибраими е албанско-американски аналитичар и истражувач за балкански прашања. Дипломирал на новинарство. Тој има магистерска диплома по меѓународни односи од Универзитетот Вебстер, Воздухопловната база Скот во САД. Селим Ибраими e докторски студент по политички науки на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Tој живее и работи во САД и Македонија. Tој е директор на Институтот за безбедносни студии и развој – Македонија (ISSD).

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );