Home / PROGRAMMES / Politics in NM: Albanians & Macedonians

Politics in NM: Albanians & Macedonians

A do ta ndërpresë ambasadorja Ageler, “diplomacinë e ajvarit”në Shkup?

NGA SELIM IBRAIMI- Angela Price Ageler, ambasadorja amerikane e sapoemëruar në Maqedoninë e Veriut, kohë më parë në Senatin Amerikan, dha shumë premtime për korrupsionin dhe krimin e organizuar në MV.Sot ajo ka në duar i ka letrat kredenciale dhe ...

Read More »

Analysis: The crisis in DUI suggests changes in the party’s leadership or a split in the future

BY SELIM IBRAIMI – A party’s extended stay in power, especially in the Balkans, does not end well. This was seen with the Albanian parties in Albania, and Kosovo and now we are witnessing that even in the party of ...

Read More »

Analizë: Kriza në BDI sugjeron ndryshime në drejtimin e partisë ose ndarje në të ardhmen

NGA SELIM IBRAIMI- Qëndrimi i gjatë në pushtet i një partie, sidomos në hapësirën ballkanike, nuk përfundon mirë. Kjo u pa me partitë shqiptare në Shqipëri, Kosovë dhe tani jemi dëshmitarë se edhe në partinë e Ali Ahmetit BDI ka ...

Read More »

The policy of the Republic of Bulgaria towards the countries of the Western Balkans

By Dr. Anton Panchev Weaknesses and advantages of Bulgaria in the creation of regional politics Weaknesses:  · Population shrinkage,  · Political instability,  · Underdeveloped infrastructure in this part of the Balkans,  · The lack of a clear strategy for the Western Balkans and ...

Read More »

Spiunazhi turistik rus hedh dritë mbi ndikimin e ri në Ballkan

Misionet klandestine ruse pavarësisht luftës në Ukrainë do të jenë më të shpeshta deri në 2030 dhe pas. Ngjarja në Gramsh, na jep mundësi të mësojmë më shumë se si rusët janë shtrirë në jug të rajonit për një kohë ...

Read More »

Veprimet e dhunshme të deputetit Ademi nuk mund të justifikohen në një skenar rus

Nga Dr. Selim Ibraimi– Sjelljet e djeshme të deputetit të BDI-së dhe njeriut që BE dhe SHBA pret shumë Arbër Ademi, ishin dëshpëruese për demokracinë e brishtë dhe opinionin. Se si ka filluar ngjarja këtë duhet ta vërtetojnë organet e ...

Read More »

Rama po pretendon rolin që nuk i takon!

Nga Akademik Abdylmenaf Bexheti- Rektor i Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë Të dashur miq, ka kohë që jam ,,distancuar” nga postimet, posaçërisht të qëndrimeve politike edhe për arsye objektive ndaj pozitës sime institucionale. Por, kësaj radhe nuk munda të ...

Read More »

Analizë: Parandalimi i destabilizimit të kufizuar të Ballkanit

Dr. Selim Ibraimi- Kemi hyrë në muajin e tretë të pushtimit rus të Ukrainës dhe të dyja palët ende nuk kanë shpallur fitore të plotë. Një gjë është e sigurt, Rusia nuk arriti të pushtojë plotësisht Ukrainën dhe të marrë ...

Read More »

Analysis: Preventing possible, limited destabilization of the Balkans

By Dr. Selim Ibraimi- We have entered the third month of the Russian invasion of Ukraine and both sides have not yet declared complete victory. One thing is for sure, Russia did not manage to completely occupy Ukraine and take ...

Read More »

A possible agreement with Bulgaria after the expulsion of Russian diplomats from Skopje

By Dr. Selim Ibraimi- Since the beginning of the Russian war in Ukraine, circumstances to some degree have changed positively in the Balkans. Official Skopje and Sofia have made substantial moves towards opening the way for a lasting and promising ...

Read More »