Security Studies-Global Threats with Selim Ibraimi

Reeker i shkruan Zaevit

Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve Filip Reeker i ka dërguar një letër kryeministrit të MV-së Zoran Zaev.  Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Philip Reeker, në një letër drejtuar Kryeministrit Zaev, tha se Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur integrimin e Maqedonisë ...

Read More »

Selim Ibraimi vjen me botimin më të ri: “Burimet e influencës ruse në Ballkanin Perëndimor”

Read More »

Ibraimi: “Northern Macedonia has started secession from the Serbian sphere”

ISSDMacedonia’s analyst Selim Ibraimi said in a statement to the media that the agreement with Bulgaria is close, and that Prime Minister Zaev position should be supported to the end. “The problem from today has a quick and safe solution (20-21).” “Separation from the Serbian sphere of Macedonia has begun. It is not Zaev who is blocking the agreement with ...

Read More »

Ibraimi: “Maqedonia e Veriut ka filluar shkëputjen nga sfera serbe”

Drejtuesi i ISSDMaqedonia Selim Ibraimi në një deklaratë për mediat tha se marrëveshja me Bullgarinë është afër, dhe se duhet të mbështetet kryeministri Zaev deri në fund. “Problemi prej sot ka një zgjidhje të shpejtë dhe të sigurtë (20-21).” “Ndarja nga sfera serbe e MV-së ka filluar. Nuk është Zaevi që pengon marrëveshjen me Bullgarinë, por problemet që nxiten nga ...

Read More »

Ambasadorja amerikane Kate Byrnes nuk dëshiron që qeveria e Zaevit të kritikohet!

Koment nga Selim Ibraimi- Ambasadorja amerikane në Maqedoni nuk dëshiron që qeveria e  kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministria e Shëndetësisë të kritikohen për keqmenaxhim të pandemisë. Në një debat televiziv, ambasadorja, Shkëlqesia e saj Kate Marie Byrnes hodhi poshtë kritikat. Mësime të tilla nuk shkojnë në favor të lirisë së shtypit dhe qeverisjes së mirë të një vendi që ka ...

Read More »

Ibraimi:”SHBA duhet të luajë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm midis Sofjes dhe Shkupit.”

Selim Ibraimi, drejtues i ISSDMaqedonia, thotë se “në lidhje me Bullgarinë, Shtetet e Bashkuara duhet të luajnë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm. Strategjitë më të mira do të ndihmojnë situatën si një Komision Ndërkombëtar, i cili do të identifikonte figurat e kontestuara të historisë të të dy vendeve. Për më tepër, qeveritë nga Komisionet, duhet t’i tërheqin anëtarët ...

Read More »

Ibraimi:”The US must play an important and impartial role between Sofia and Skopje”

Selim Ibraimi  head of the ISSDMacedonia says that “with regard to Bulgaria, the United States must play an important and impartial role. The best strategies will help the situation as an International Commission which will have a role in identifying the contested figures of history of both countries. In addition,  governments from the Commissions, must withdraw all radical members, even ...

Read More »

Ibraimi: “Diplomacia amerikane në Shkup duhet të fillojë të rrisë kontaktet me VMRO-në.”

“Diplomacia amerikane në Shkup duhet të fillojë të rrisë kontaktet me VMRO-DPMNE-në si një mënyrë për t’iu afruar pjesës pro-SH.B.A. të VMRO-së dhe në të njëjtën kohë të bëhet pastrimi i partisë nga ndikimi i jashtëm. Në këtë mënyrë ne mund të kemi një rotacion të qeverive dhe një funksionim më të mirë të demokracisë.”- Selim Ibraimi, drejtues i ISSDM ...

Read More »

Memeti: Goce Dellçevi, ka qenë një figurë që i tejkalon përmasat e koncepteve të ngushta nacionale

Intervistë ekskluzive me kryetarin e Akademisë  Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe të Arteve me seli në Shkup, prof. Abdulla Mehmeti. Intervistoi Selim Ibraimi @CSSDMacedonia. ISSD. z. Mehmeti, sipas jush ku qëndron problemi i tensioneve të reja në mes Shkupit dhe Sofjes?   Mehmeti: Tensionet e ngritura ditëve të fundit mes Sofjes zyrtare dhe Shkupit kanë një histori të mëhershme, që ...

Read More »

Politikanët shqiptarë me gojën e gjërë!

NGA SELIM IBRAIMI- Si zakonisht politikanët shqiptarë të Maqedonisë Veriore kur janë në opozitë e kanë gojën plot me kërkesa dhe ide se çfarë ju mungojnë shqiptarëve të MV-së dhe kur vinë në pushtet vështirë se zgjidhin ndonjë çështje qoftë të vogël dhe të drejtë. Duke filluar me statusin juridik e deri tek punësimet e pabarabarta këta drejtues partish kanë ...

Read More »