ANALYSIS PLATFORM-ISSDMacedonia

“Grožđe je počelo da sazreva” albanskog autora iz komunističkog perioda Sinana Asanija, navodno se čita u Makedoniji!

Selim Ibraimi-  Biti političar danas nije tako teško. Dovoljno je imati nekoliko sledbenika i saveznika ili prijatelja u strankama koje on smatra prijateljskim i koje drže ili kao opozicionu ličnost ili na vlasti. I ne samo to, Facebook takođe igra ulogu, jer će ih tamo više hvaliti. Tamo možete postavljati planine, ravnice, jezera, reke, stočarstvo i poljoprivredu koja se ubrzano ...

Read More »

Sela dhe Gashi po sfidohen nga copëzimi dhe shpërndarja e brendshme partiake!

Nga Selim Ibrami- Zyrtarët e lartë të partisë së Afrim Gashit “Alternativa” nga Tetova dhanë dorëheqje nga të gjitha pozitat e partisë si degë e Tetovës për shkak të mosrespektimit dhe injorimit nga udhëheqja qendrore e partisë së Gashit. Pak para zgjedhjeve parlamentare në Maqedoni në korrik, zyrtari i degës së “Aleancës së Shqiptarëve” në Tetovë, Altrim Mamuti, dha dorëheqje ...

Read More »

Sela i Gashi suočavaju se sa izazovima sprečavanja fragmentacije i raspada stranaka!

Selim Ibraimi-  Visoki partijski zvaničnici Afrim Gashi “Alternativa” iz Tetova podneli su ostavke na sva stranačka mesta kao ogranci Tetova zbog nepoštovanja članstva od strane centralnog rukovodstva Gašijeve stranke. Ubrzo pre parlamentarnih izbora u Makedoniji u julu, zvaničnik ogranka “Savez Albanaca” u Tetovo Altrim Mamuti, podneo je ostavku na mesto predsednika ogranka Tetovo zbog pobune unutar stranke. Ove izjave je ...

Read More »

Da li će ministar Bujar Osmani pokazati oštre veštine diplomate?

Selim Ibraimi– Od osamostaljenja, Makedonija nije imala profesionalnu diplomatiju, već ideološku spoljnu politiku i konfrontaciju sa susednim zemljama. O tome svedoče pogoršani odnosi sa Grčkom tokom više od dve decenije, zatim diplomatskim prepirkama sa Albanijom i na kraju sa Bugarskom. Ministri i vlada igraju najveću ulogu u pravcu i razvoju diplomatskih odnosa između država. Nakon svrgavanja Gruevskog, Nikola Dimitrov je ...

Read More »

Z. Ahmeti tani është koha që të mbeteni në histori ose për të mirë ose për të keq!

Nga Selim Ibraimi- Pas dëgjimit të dëshmisë në Dhomat e Specializuara të Hagës në Prishtinë, lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) Ali Ahmeti nuk është aq i zëshëm si dikur. Çfarë po ndodh me BDI-në?! Një adresim televiziv paszgjedhor në një debat nga Ahmeti nuk shpjegon politikat e partisë në qeverinë e Zaevit (2). Por, asgjë nuk  thuhet për ...

Read More »

Mr. Ali Ahmeti now is the time for you to remain in history either for better or for worse!

By Selim Ibraimi- Following the Hague Specialized Chambers hearing in Pristina, Democratic Union for Integration (DUI) leader Ali Ahmeti is not as vocal as he once was. What is happening with DUI ?! A post-election televised address a debate by Ahmeti does not explain the party’s policies in the Zaev (2) government. But nothing can be said about any policies ...

Read More »

Arsyetimet e zyrtarëve të partisë BESA!

Koment nga Selim Ibraimi- Kanë filluar arsyetimet e partive të vogla në qeverinë e Zaevit (2). Qytetarë maqedonas të deklaruar si shqiptarë janë punësuar në mënyrë të paligjshme në Ministrinë e Bujqësisë dhe Pylltarisë gjatë qeverisjes së parë në mes LSDM-së, BDI-së dhe Alternativës. Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska nuk e zbaton Ligjin e gjuhëve dhe sipas reagimeve ...

Read More »

KOVID-19 dhe Lista e Shangait!

Koment nga Selim Ibraimi – Zgjedhjet parlamentare përfunduan, një qeveri e re është zgjedhur, ministrat kanë marrë detyrën, grupet e interesit janë të kënaqur me suksesin dhe qëllimet që duhet të arrinin që partitë dhe individët që i mbështetën para dhe gjatë fushatës zgjedhore të bëhen pjesë e qeverisë, ndërsa situata ekonomike dhe sociale mbetet e njëjta për qytetarët. 1. ...

Read More »

КОВИД-19 и Шангајската Листа!

Коментар на Селим Ибраими– Парламентарните избори забршија, се избра новата влада, министрите стапуваа на должност, засегнатите страни задоволни од успехот и целите што треба да ги постигнат оние што ги поддржаа, додека економската и социјалната состојба останува иста за просечниот граѓанин. 1. Лошата болест КОВИД-19 не запре во Македонија, од ден на ден сликата се влошува и ситуацијата е комплицирана. ...

Read More »

Matoshi:”Sundimi i tregut nga Serbia mund të neutralizohet vetëm me politika ekonomike mes Shqipërisë, Kosovës dhe MV-së”

Intervistë me Ruzhdi Matoshin, profesor në (UBT-Kosovë). Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia     ISSDMaqedonia: Si e komentoni Marrëveshjen e Uashingtonit dhe impaktin e saj rajonal? Matoshi: Diplomacia i trajton  shumë raste problematike sipas status- quo deri sa të kuptojë zgjidhjen e problemeve që kanë palët. Mirëpo, në rastin e Kosovës dhe integrimet euroatlantike në Ballkanin Perëndimor, situata e pozicioneve ...

Read More »