Expert advice

PARTITË POLITIKE DHE SINQERITETI!

Nga Prof. Dr. Etem Aziri  –Sikurse duket shqiptarët për nga natyra lindin politikolog. Secili ka aftësi të sqaron politikën si përditshmëri dhe politikëbërjen si proçes. Sot e shoh sa kam gabuar kur jam përcaktuar të studioj shkencat politike dhe aq më shumë që kam shkruajtur libra të tërë, për partitë politike. Hoxha dhe prifti ndjehen shumë keq kur ndonjë laik ...

Read More »

A do të ketë marrëveshje historike?

NGA SELIM IBRAIMI- (Sh.B.A.) I dërguari amerikan për bisedimet Kosovë-Serbi, Richard Grenell ka njoftuar për një takim të rëndësishëm në mes presidentit Thaçi dhe Vuçiç më 27 qershor në Uashington. Administrata e presidentit Donald  Trump ka marrë përsipër bisedimet serbo-kosovare deri në arritjen e një marrëveshje përfundimtare në mes Prishtinës dhe Beogradit. Që nga viti 2018 besohet se marrëveshja do ...

Read More »

Nga mosmarrëveshjet politike në Kosovë- deri tek përçarjet gjermano-amerikane

NGA SELIM IBRAIMI- “Javën tjetër unë do të ndërmarr hapat e fundit kushtetues për të mundësuar formimin e një qeverie të re me një legjitimitet të plotë nga parlamenti, i aftë për të luftuar COVID-19 dhe për t’i shërbyer popullit. Tarifat dhe reciprociteti duhet të bien për të forcuar mbështetjen e SHBA-ve dhe BE-së për Kosovën”- deklaroi Presidenti i Kosovës ...

Read More »

Hajdi Xhixha:”Roli i Rusisë në Ballkan nuk duhet neglizhuar”

Intervistë me studiuesen e çështjeve ruse dhe ballkanike Dr. Hajdi Xhixha. Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia.   Vendet e Ballkanit Perëndimor, duke specifikuar Shqipërinë, kanë kohë që aspirojnë të jenë pjesë e familjes së madhe europiane, por nga ana tjetër kanë një të kaluar që i lidh me Rusinë, gjurmët e së cilës ndihen ende edhe sot. Gjithashtu mbajtja gjatë ...

Read More »

Diary of the plague

By Selim Ibraimi- As is well known, all supplies come from China, and now national security it is at stake.US leadership must now change its approach to China. As noted the United States, although between the two oceans, it is not secure when it comes global pandemic outbreaks and biowarfare. It’s time America to change the view, to strength the ...

Read More »

The new face of war

BY SELIM IBRAIMI– 1. The current US administration differs from the others for some reasons and let start first some media information that cites sources of the National Center for Medical Intelligence (NCMI) part of DIA www.dia.mil  which say for the early intelligence announcements of “Novel coronavirus -Covid-19” will also strike the United States, and in the end the same ...

Read More »

Ftyra e re e luftës

NGA SELIM IBRAIMI- 1. Administrata aktuale amerikane dallon nga të tjerat dhe informatat e para të mediave që citojnë burime të Qendrës Kombëtare të Inteligjencës Mjekësore (NCMI) pjesë e DIA www.dia.mil , thonë për njoftimet e hershme  të inteligjencës se “Novel coronavirusi” do ta përfshijë edhe SHBA dhe në fund po të njëtat informata që kanë ardhur nga qyteti kinez ...

Read More »

Altmann:”Njohja e plotë e Kosovës nga Serbia nuk mund të pritet për sa kohë që do të mbizotërojë retorika kombëtare në Serbi”

Një intervistë ekskluzive me profesorin Franz-Lothar Altmann, një ekspert gjerman për çështjet e Ballkanit. Intervistoi Selim Ibraimi @ISSDMacedonia   Jam i bindur që një plan i tillë ekziston ende në kokat e disa politikanëve, por në Kosovë, si dhe në Serbi, rezistenca midis shumicës së politikanëve dhe publikut është jashtëzakonisht e fortë. Duket sikur edhe administrata amerikane e cila po ...

Read More »

‘PUSHTIMI’ I INSTITUCIONEVE NGA BRENDA DHE PRAGMATIZMI I RI

Nga Selim Ibraimi- Uashington ShBA dhe në tërësi administrata amerikane synon që t’i përmbyllë të gjitha çështjet e hapura në Ballkan nëpërmes marrëveshjeve paqësore dhe duke promovuar zhvillimin ekonomik të rajonit. 1.Në të gjitha opsionet, Kosova dhe Serbia do të shkojnë drejt një marrëveshje historike e cila do të prodhojë dy realitete: e para marrëveshje e cila do t’i lejojë ...

Read More »

KACAFYTJET THAÇI-KURTI PËR POLITIKËN E JASHTME

Nga SELIM IBRAIMI-Uashington Ditë të zeza për politikën e jashtme të Kosovës. 1.Politika e jashtme e Kosovës vazhdon të mbajë trendin e shpartallimit nga Serbia, por më shumë nga vetë politika kosovare. Përdersia presidenti i Kosovës Hashim Thaçi qëndroi në Uashington bashkë me presidentin serb Aleksandër Vuçiç, kryeministri i Kosovës Albin Kurti reagoi menjherë me anë të një postimi në ...

Read More »