Disinformation

QEVERITË E KOALICIONIT NË SHOQËRITË MULTIETNIKE

Nga Prof. Dr. Etem Aziri- Multietniciteti në princip nënkupton bashkëjetesën e më shumë etniteteve në një shoqëri të caktuar. Shtetet multietnike dallojnë ndërmjet tyre në shumë aspekte: E para, për nga përqindja e participimit të një etniteti në numrin e përgjithshëm të popullsisë; E dyta, për nga niveli i kulturës së përgjithshme të çdo etniteti në shoqëri; E treta, për ...

Read More »

Sanctions on Russian Entity and a Vessel Engaging in the Construction of Nord Stream 2 

PRESS STATEMENT JANUARY 19, 2021 Today, the United States is imposing sanctions on the Russia-based entity KVT-RUS and identifying the vessel FORTUNA as blocked property.  KVT-RUS is being sanctioned pursuant to Section 232 of the Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA) for knowingly selling, leasing, or providing to the Russian Federation goods, services, technology, information, or support for the construction of Russian ...

Read More »

Sa shqiptarë nga diaspora e Kërçovës nuk do të mund të regjistrohen?!

Nëse qeveria e Maqedonisë Veriore ka qasje refuzuese ndaj propozimeve të opozitës ASH-AA, atëherë pse si opozitë duhet t’i votoni ligjet që janë me karakter diskriminues?! Ligji i regjistrimit do të lë mbi 143 mijë shqiptarë nga Maqedonia e Veriut jashtë procesit të regjistrimit. A e din Arbër Ademi se sa shqiptarë nga Kërçova dhe rrethina që jetojnë më Austri, ...

Read More »

Beshliqi kalon në Partinë Fshatare, porositë traktorë ‘Ferguson’ për fushatën zgjedhore

Nga Selim Ibraimi-  1.Tashmë Beshliqi kishte ndërtuar një karrierë të mirë në kurriz të popullit dhe anëtarësisë. Nga Banati e deri në Banovinën e Vardarit, politika e Beshliqit shihej si model për politikanët lokalë që dëshironin të bënin karrierë por të varur nga Partia Fshatare dhe zyrtarët maqedonas të asaj kohe. Beshliqi me dhunë arriti që duhanin, rrushin, mollët dhe ...

Read More »

Gjeopolitika post moderne: Serbia dhe shqiptarët sot

Nga Dr. Sadri Ramabaja Në rrugëtimin e gjeopolitikës serbe ndikim pati para së gjithash, krahas gjeopolitikës gjermane, edhe ajo ruse, sidomos kur bëhet fjalë për intencat permanente të Beogradit për zgjerim të hapësirës jetësore në dëm të fqinjëve, para së gjithash në dëm të shqiptarëve. Kjo do të vihet re që në etapat e para të gjeopolitikës si mendim dhe ...

Read More »

PANDEMIA DHE ZGJEDHJET NË RMV

Nga Pr. Dr. Etem Aziri-  Viti që e përcollëm dukshëm na largoi nga përditshmëria politike. Pandemia na futi frikën në palcë. U vu në harresë edhe nisma e mjegullt për ndryshimin e sistemit zgjedhor që paraqet “hallkë” shumë të rëndësishme për demokracitë garuese. Heshtin të gjithë, pozita, opozita, sektori civil dhe ne votuesit e rëndomtë. Heshtje e çuditshme! Pse? Jemi ...

Read More »

A ‘BANON’ KËTU SINQERITETI?!

Nga Pr.Dr. Etem Aziri- E mira e pluralizmit qëndron në faktin se të gjithë u bëmë politikanë. Ne mendojmë se politikanë janë të gjithë ata që meren me politikë. Përkundrazi ajo është forma më e thjeshtë dhe ndoshta më pak e dëmshme. Politikanë janë edhe ata që heshtin në momentet kur duhet të flasin (të shprehen). Politikanë janë edhe ata ...

Read More »

LINJAT E DEMOKRACISË

Nga Pr.Dr. Etem Aziri- Ndodhitë e para dy ditëve në SHBA ishin të dhimbshme për demokracinë në përgjithësi. Për çka bëhet fjalë, për popullin e revoltuar apo dhunim të demokracisë?! Ngjarje të tilla janë të pritshme në të gjitha vendet e botës. Por kur kjo ndodh në SHBA, atëherë është e frikshme dhe e trishtueshme. SHBA-të janë shtet, që na ...

Read More »

Azemi:”Mike Pence edhe njëherë na mësoi se jetëgjatësia e shtetit nuk mund të matet me mandatet e pushteteve”

Mike Pence edhe njëherë na mësoi se jetëgjatësia e shtetit nuk mund të matet me mandatet e pushteteve, madje edhe me çmimin nëse konfrontohesh hapur me qëndrimet (jo korrekte) të drejtuesve të partisë që i takon. Fundja, kjo është Amerika e cila edhe kur gabon, na jep leksione të vyeshme! EMIN AZEMI, Facebook. MIKE PENCE , HEROI I CAPITOL HILL-it ...

Read More »

HESHTJA E BILALL KASAMIT

Nga Selim Ibraimi ISSD, ekspert / 6 Janar 2021  Propozim ligji i nënshtetësisë ka shumë pak gjasë të kalojë në Parlamentin e MV-së. BDI-ja e Ali Ahmetit është shprehur pozitivisht se do të mbështesë këtë propozim ligj të koalicionit ASH-AA. LSDM-ja me kryeministrin Zaev si gjithnjë nuk kanë ndonjë qendrim të prerë publik por, punojnë prapa skenës që ky propozim ...

Read More »