ISSDM~ INTERVIEWS~FORECASTS

Hakmarrja e gjeografisë: Çfarë na tregon harta për konfliket e ardhëshme dhe betejën kundër fatit

Në këtë libër provokues dhe befasues, Robert D. Kaplan, ofron një prizëm të ri revelues përmes të cilit mund të shihen shqetësimet globale dhe t’i kuptojmë ato që janë përpara nesh. Autori Robert D. Kaplan ndërton dhe na jep një pasqyrë mbi zbulimet dhe teoritë e gjeografëve të mëdhenj dhe mendimtarëve gjeopolitikë të së kaluarës dhe të fundit për të ...

Read More »

RIPOZICIONOHET DEPARTAMENTI I SHTETIT RRETH MARRËVESHJES KOSOVË-SERBI

SELIM IBRAIMI– Hyrje-Për herë të parë pas një periudhe të paqartësive dhe mungesës së një plani të qartë amerikan ndaj debatit të hapur për kufijtë apo normalizimit të marrëdhënive Kosovë-Serbi, dje Departamenti i Shtetit pas takimit të sekretarit Mike Pomepo me presidentin serb Aleksandër Vuçiç u deklarua se sekretari Pompeo vlerësoi marrëdhënien e fortë ShBA-Serbi. “Sekretari dhe Presidenti Vuçiç diskutuan ...

Read More »

Secretary Pompeo’s Meeting with Serbian President Aleksandar Vucic

The below is attributable to Spokesperson Morgan Ortagus:‎ Secretary Michael R. Pompeo met today in New York City with Serbian President Aleksandar Vucic. Secretary Pompeo praised the strong U.S.-Serbia relationship. The Secretary and President Vucic discussed the shared bilateral vision of a stable, secure, and prosperous Western Balkans region, and continued U.S. support for Serbia’s goal of integration into the ...

Read More »

Macedonia has a long path on achieving interethnic stability and fair justice without prejudices

“Exactly, that’s how US Embassy in North Macedonia should react when is the question of rule of law and how the gov and other institutions should handle the case that may cost NM. However NM has a long path on achieving interethnic stability and fair justice without prejudices,”-Selim Ibraimi, CEO @ CSSDMacedonia on US Ambassador to NM Kate Marie Byrnes ...

Read More »

A ka falimentuar diplomacia e Kosovës në Bruksel dhe Uashington?

SELIM IBRAIMI– Serbia ka njoftuar se në vjeshtë do të fillojë një fushate të re kundër Kosovës në Kongresin amerikan. Ofanziva paraqet rrezik të drejtpërdrejtë për sovranitetin e Kosovës.Pas vitit 2008, Beogradi, me gabimet e Prishtinës, arriti përsëri ta vë çështjen e Kosovës në tryezat e reja të bisedimeve. Prishtina zyrtare, megjithë taksën e vendosur ndaj Serbisë, vlerësohet të jetë e detyruar ...

Read More »

Does Washington have a foreign policy for the Balkans?

BY SELIM IBRAIMI- The most sustainable and long-term option for American diplomacy in the Balkans is to support ideas and projects that in principle have the right to self-determination of ethnic groups and the review of the border lines established during the Balkan Wars, World War I and World War II. – The State Department still operates with the paradigm of ...

Read More »

A ka Uashingtoni politikë të jashtme për Ballkanin?

SELIM IBRAIMI- Opsioni më i qëndrueshëm dhe afatgjatë për politikën amerikane në Ballkan është mbështetja e ideve dhe projekteve që në parim kanë të drejtën e vetëvendosjes së grupeve etnike dhe rishikimin e linjave kufitare të vendosura gjatë luftërave ballkanike, LPB dhe LDB. -Departamenti i Shtetit ende vepron me paradigmën e viteve të 90- ta për Europën Juglindore dhe si rezultat ...

Read More »

USAID ADMINISTRATOR MARK GREEN’S REMARKS ON COUNTERING MALIGN KREMLIN INFLUENCE

USAID Remarks Friday, July 5, 2019 ADMINISTRATOR GREEN: Tom, thank you for those kind words. A special thank you to the Community of Democracies for co-hosting this event today.  Ladies and gentlemen, I am truly honored to join you today. Especially in a place named for a man who played such a tremendous role in Transatlantic history.  George Marshall’s wartime contributions ...

Read More »

Training for Capacity Building (Trajnim për ngritjen e kapaciteteve)

Capacity building training for Civil Society Organizations and Faith Based Organization from the Polog Region Centre for Common Ground (CCG) with Vilma V. Milcev, Rudina Pasholli and Pajtim Saiti have organized training for ‘Capacity Building’ at Hotel Radika– Mavrovo from 03 – 05 July, 2019, dedicated to Civil Society Organizations (CSOs) and Faith Based Organization (FBOs) from Polog Region. Purpose ...

Read More »

Modifikimet territoriale si zgjidhje për eurointegrimet dhe stabilitetin rajonal

SELIM IBRAIMI-  Realiteti i vjetër i kufijve artificialë të vendosura para një shekulli, tregon se çështjet etnike dhe definimi i hapësirave territoriale nuk konsiderohen si të mbyllura në Ballkan. Çështjet e mbetura nga hapësira gjeopolitike post-osmane dhe ajo komuniste me anë të lëvizjes së kufijve për të arritur një përshtatje të dëshiruar, shihet me frikë nga shtetet fqinjë. Ribërja e ...

Read More »