BOOKS

Paralajmërohet botimi i veprës voluminoze “MAQEDONIA NGA ANTIKITETI DERI TE KOHA JONË” nga historiani Jusuf Buxhovi

Promovimi librar i “KOSOVËS” VI,VII dhe VIII në Tetovë Paralajmërohet botimi i veprës voluminoze “Maqedonia nga antikiteti deri te koha jonë” Në librarinë “Nobel” te Tetovës, u bë promovimi librar i “Kosovës” VI, VII dhe VIII. Gjatë takimit me lexuesit, Autori bëri të ditur se përfshrija e Maqedonisë në këtë vepër është pjesë e studimit voluminoz me mbi një mijë ...

Read More »

NEW BOOK BY SELIM IBRAIMI: “The decisive battle”-(The plague of border changes in Southeast Europe)

New book by Selim Ibraimi, author and journalist is coming in 2019.“The decisive battle”- (The plague of border changes in Southeast Europe), is the title of the new book. Stay tuned. Mr. Selim Ibraimi is also the author of two other books: “The Cold Peace” and “The Territory of the Silent War” with focus on the Balkans. SHORT BIO: Selim Ibraimi is ...

Read More »

“Kthimi i botës së Marko Polos” i Robert D. Kaplan

–Në fund të shekullit të trembëdhjetë, Marko Polo filloi një udhëtim të gjatë nga Venediku në Kinë. Fuqia e “Rrugës së Mëndafshit” – rruga tregtare midis Europës dhe Azisë – ishte një themel i fortë  i perandorisë së Kublai Khanit. Tani, në shekullin e  XXI, regjimi kinez ka propozuar një “Rrugë Mëndafshi” tokësore dhe detare që kopjon pikërisht rrugën që Marko ...

Read More »

War by Other Means

BOOK: MILITARY Review.The professioanl Journal of the U.S. Army War by Other Means: Geoeconomics and Statecraft, Robert D. Blackwill and Jennifer M. Harris, Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts, 2017, 384 pg. Prepared by ISSDMacedonia , 2018.

Read More »

BOOK: “The territory of the silent war”-by Selim Ibraimi is released

ISSDMacedonia- The book “The territory of the silent war” (Trends and new dynamics in Southeast Europe) by author Selim Ibraimi is released on January 27, 2018. You may read the PDF version of the book in Albanian language by clicking on the link below     Territori-i-luftes-se-heshtur-2018-final   VIDEO 

Read More »

RATLIFF: “Selim explores the intricate geopolitical issues of the Balkans against the backdrop of the turmoil taking place within Europe”

BOOK REVIEW : “… Selim possesses the very great ability to absorb complex issues, dissect the critical points of an issue, and articulate thoese points eloquently as evidenced in his last book “Cold Peace”. Selim proposes another book about geopolitical trends taking place in the Balkans today. He examinies in detail the competing interests of the United States and Russia ...

Read More »

PETTIFER: A clear useful study showing importance of continuing U.S. presence in the Adriatic

BOOK REVIEW :”A clear useful study showing importance of continuing United States presence in the southern Balkans , the Adriatic particularly” -Professor James Pettifer, on the book ,”The territory of the silent war” by Selim Ibraimi, author… Date of release: Feb , 2018 BOOK REVIEW: ISSDMacedonia  

Read More »

Rusia është një gjëzë e mbështjellë me mister, në brendi me një enigmë

Është botuar në gjuhën maqedonase libri “Paqja e Ftohtë”-Dhjetëvjeçari i rikonfigurimeve gjeopolitike në Ballkan, nga gazetari dhe analisti shqiptaro-amerikan Selim Ibraimi. Botimi i parë në gjuhën shqipe doli në dritë vitin e kaluar duke zgjuar interesin e lexuesëve dhe botës akademike mbi zhvillimet gjeopolitike në Ballkan dhe ndikim e hershëm të Rusisë në rajon dhe Maqedoni. Redaktor i librit është ...

Read More »

Return of geopolitics

  Selim Ibraimi, managing editor of CSSDMacedonia was a guest in the “FJALA” Show-Skopje. The importance of Geopolitics, the Balkan Order, the position of Macedonia, Albanians and recent book editions, were part of the conversation with the host Salajdin Salihu.  

Read More »

CSSD’s unbiased analysis

CSSD Macedonia- CSSD’s standards for high-quality research and analysis articulate longstanding CSSD’s concepts and values regarding the features of high-quality studies, political analysis, monographs and enduring methodologies on how CSSD experts think, collect ,evaluate , analyze , synthesize and publish the final products.

Read More »