Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Blog Page | ISSD
Home / Blog Page

Blog Page

Nga Çegrani Ahmeti refuzon kërkesat e “Grupit të zjarrit”. Fillon ndarja në pjesë e BDI-së

Nga Dr. SELIM IBRAIMI- Nga Çegrani i Maqedonisë së Veriut, kryetari Ahmeti dhe djemtë e rinj që hynë në BDI pas 2002-tës, treguan se BDI më nuk do të jetë e njëjta. Partia e Ahmetit po ndahet në dy pjesë. ...

Read More »

Izet Mexhiti: Në Kryesinë e BDI-së asnjëherë nuk është diskutuar rreth nismës ‘Open Balkans’

Deputeti dhe nënkryetari i BDI-së Izet Mexhiti në debatin televiziv të TV21 Shkup deklaroi se në Kryesinë e BDI-së dhe organet partiake asnjëherë nuk është diskutuar rreth nismës “OPEN BALKANS” dhe shumë çështjeve tjera të rëndësishme për shqiptarët në Maqedoninë ...

Read More »

Trade exchange between EU and Balkan countries

By Blerim Abedini, ISSD-North Macedonia Trade differences are indicators for progress change attributed to member states of the European Union as are Bulgaria, Greece, Romania, and Croatia. Other non-EU countries in the Balkans have low trade exchanges with the EU ...

Read More »

Nga barrikadat te zgjidhja konkrete

Selim Ibraimi- “Diplomacia mbizotëroi në uljen e tensioneve në veri të Kosovës. Dhuna nuk mund të jetë kurrë një zgjidhje”. “BE, SHBA, NATO-KFOR kanë bërë një punë të madhe. Tani kemi nevojë për përparim urgjent në dialog”- tha ndërmjetësi për ...

Read More »

Rritet propaganda ruse në Maqedoninë e Veriut

Dr. Selim Ibraimi– Propaganda ruse ka ka tri faza kryesore në Maqedoninë e Veriut (MV): E para, lidhet me ndikimin rus të formës së drejtpërdrejtë në qeverinë e e atëhershme të ish- kryeministrit Nikolla Gruevski dhe e njëjta fillon aty ...

Read More »

Dialogu kibernetik me shtetet e Ballkanit Perëndimor

SELIM IBRAIMI- Për më shumë se një shekull të vendosjes së kabllove telefonike në Atlantik në mes SHBA-së dhe shteteve evropiane, askush nuk e kishte menduar se një ditë ky rrjet do të shërbejë si rrugë për sulme që sot ...

Read More »

Izet Mexhiti: “Ekzekutivi i dështimit”

Një fraksion politik po ngrihet në BDI-në e Ali Ahmetit. Të pakënaqur me politikat e pushtetit qendror në veçanti nga ministrat e Ahmetit, grupi i përfaqësuar nga deputeti Izet Mexhiti dhe anëtarë të tjerë vitalë të partisë, të martën më ...

Read More »

Synimet destabilizuese të Serbisë në Kosovë dhe në Ballkanin Perëndimor

ANALIZË E AKADEMISË SË SHKENCAVE DHE E ARTEVE TË KOSOVËS MBËSHTETJA E MAQEDONISË SË VERIUT PËR NISMËN “BALLKANI I HAPUR” Që nga fillimi, që në nismën e Novi-Sadit, Maqedonia e Veriut ishte e para që iubashkëngjit Serbisë për iniciativën rajonale ...

Read More »

Mungesa e një strategjie për Serbinë dhe Kosovën

Selim Ibraimi- Nën presidencën e Republikës Çeke, Kosova ka dorëzuar aplikimin për anëtarësim në Bashkimin Evropian (BE). “Është thelbësore që i gjithë Ballkani Perëndimor të integrohet në BE. Ritmi i integrimit të Kosovës në BE do të varet nga përkushtimi i ...

Read More »

Zekolli:”Të insistohet në përgjigje nga ShBA dhe BE për standardet e dyfishta në respektin ndaj serbëve në Kosovë dhe injorimin dhe poshtërimin e shqiptarëve në Maqedoni”

Diplomati dhe analisti politik nga Shkupi Arsim Zekolli ka lëshuar disa kritika ndaj sjelljeve të diplomacisë ndërkombëtare në Ballkan. Më tej në një postim në rrjetin “Facebook” ai shkruan se pse publikisht diplomatët e ShBA-së dhe BE-së insistojnë në zgjidhje ...

Read More »