Baza sekrete detare e Kinës në Kamboxhia, përmes imazheve satelitore

Andrew Salerno-Garthwaite -Ream Base është një pasuri e fshehur për Kinën. Por me një sistem të ri të inteligjencës gjeohapësinore, operacionet mund të gjurmohen në kohë reale.

‘Wall Street Journal’ ishte e para që raportoi në 2019 se Kina kishte ngritur një bazë të dytë ushtarake në Kamboxhia, në bazën detare Ream. Kina dhe zyrtarët e qeverisë kamboxhiane kanë mohuar publikisht thashethemet se kanë shtuar pajisje ushtarake kineze në instalimin ushtarak kamboxhian, por zyrtarët amerikanë mbeten të pa bindur.

Kjo do të jetë baza e dytë ushtarake e Kinës jashtë shtetit. E para mund të gjendet në Xhibuti pranë portit shumëfunksional Doraleh. Thuhet se gjysma veriore e bazës është vendi ku mund të gjendet seksioni i ri kinez. (@CSSDMacedonia)

https://www.naval-technology.com/features/chinas-secret-naval-base-in-cambodia-through-satellite-imagery/