Daily Archives: 05/09/2020

Serbia-Kosovo agreement results from Trump’s different brand of diplomacy

BY RICHARD GRENELL, OPINION CONTRIBUTOR The views expressed by contributors are their own and not the view of The Hill. https://thehill.com/opinion/international/515125-serbia-kosovo-agreement-results-from-trumps-different-brand-of  President Aleksandar Vučić of Serbia and Prime Minister Avdullah Hoti of Kosovo took an enormous step toward a long-term resolution of their historic conflict on Friday morning. At the White House, under the auspices of President Trump, President Vučić and ...

Read More »

Siguria e votës së lirë

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development- N. Macedonia Koha në të cilën jetojmë ka marrë përmasa të mëdha duke e keqpërdorur internetin si mjet për komunikim, biznes dhe hulumtime. Bota akoma nuk mund të shërbehet lirshëm me këtë rrjetë pasi që ka pasiguri të madhe. Më tepër sulmohen institucionet politike, biznesmenët dhe personalitetet nga bota e filmit dhe ...

Read More »

Dallimi midis virtytit dhe fatit

Nikolo Makiavelli e përdor fatin për t’iu referuar të gjitha atyre rrethanave të cilat qeniet njerëzore nuk mund t’i kontrollojnë. Ndërsa, virtity është energjia apo veprimi njerëzor që qëndron në kundërshtim me fatin. Në kapitullin 7 të Princit, Makiavelli shkruan: “Vetëm një njeri i shkëlqyer dhe jashtëzakonisht i aftë ka të ngjarë të dijë të komandojë pa pasur trajnim dhe ...

Read More »