Daily Archives: 04/09/2020

Sh.B.A. e kthen Serbinë në një qendër të investimeve globale, burimet natyrore dhe portet detare në shërbim të Beogradit

Nga Selim Ibraimi- Disa pika kryesore të Marrëveshjes Ekonomike -Politike në mes Prishtinës dhe Beogradit me ndërmjetësim amerikan: 1. Nuk ka njohje reciproke. 2. Studim fizibiliteti për “Ujmanin” dhe ndarje të prodhimit të energjisë. 3. Infrastrukturë nga Serbia drejt Kosovës për në portet e Adriatikut. 4. “The United States International Development Finance Corporation” -do të ketë prani të plotë në ...

Read More »

Statement by the President Regarding Economic Normalization between Serbia and Kosovo

Today, I am pleased to announce yet another historic commitment.  Serbia and Kosovo have each committed to economic normalization.  After a violent and tragic history and years of failed negotiations, my Administration proposed a new way of bridging the divide.  By focusing on job creation and economic growth, the two countries were able to reach a real breakthrough on economic cooperation across a broad range of issues. We ...

Read More »

Marrëveshjet ekonomike të Uashingtonit mund të forcojnë Serbinë

Analizë nga Selim Ibraimi – Bisedimet  serbo-kosovare të ndërmjetësuara nga amerikanët kanë filluar në Uashington. Këshilltari i Sigurisë Kombëtare Robert O ’Brian dhe i Dërguari Special për Kosovën dhe Serbinë Richard Grenell po finalizojnë marrëveshjet ekonomike midis Serbisë dhe Kosovës. Kryeministri i Kosovës Avdulla Hoti tha se ata janë afër një marrëveshje dhe ky është një hap drejt finales. Presidenti ...

Read More »

In Washington, economic agreements could lead to future territorial shifts

Analysis by Selim Ibraimi- Kosovo-Serb-mediated talks have begun in Washington. National Security Adviser Robert O’ Brian and Special Envoy for Kosovo and Serbia Richard Grenell are finalizing economic agreements between Serbia and Belgrade. Kosovo Prime Minister Avdulla Hoti said that they are close to an agreement and this is a step towards the final. Serbian President Aleksandar Vucic said there ...

Read More »