Monthly Archives: August 2020

Ekonomia sociale e tregut si alternativë e konsensusit të Uashingtonit në Ballkanin Perëndimor

Ruzhdi Matoshi 1), Isa Mulaj 2) 1)Ligjërues në kolegjin UBT Prishtinë, Republika e Kosovës e-mail: rmatoshi@ubt-uni.net, matoshi.r@gmail.com 2)Hulumtues i lartë në Institutin për Hulumtime dhe Analiza të Politikave Ekonomike Prishtinë, Republika e Kosovës e-mail: isa.mulaj@gmail.com Përmbledhje Pas gati tri decenieve që nga fillimi i transicionit nga komunizmi për në demokraci dhe ekonomi të hapur të tregut në Evropën Qendrore dhe ...

Read More »