Monthly Archives: August 2020

Kush duhet ta bëjë ‘qethjen’ e politikanëve?

NGA SELIM IBRAIMI- Kreu i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) Ali Ahmeti tha se është i hapur për një veting në të gjitha nivelet e shtetit, një ide që ai e ka propozuar më herët. Opozita shqiptare ka kërkuar gjithashtu një filtrim të tillë të individëve që synojnë pozita të larta dhe të atyre që duan të punësohen në gjykata. ...

Read More »

Who should do the vetting?

BY SELIM IBRAIMI- The leader of the Democratic Union for Integration (DUI) Ali Ahmeti said that he is open to a vetting at all levels of the state, an idea that he has proposed earlier. This is to be welcomed and should be supported. The Albanian opposition has also demanded such a filtering of individuals who aim for high positions ...

Read More »

Vatra e re, qindra qytetarë po qëndrojnë të grumbulluar para objekteve bankare

Nga Selim Ibraimi- Përderisa partitë politike dhe liderët e tyre të mërzitshëm po bëjnë pazare të posteve qeveritare, qindra qytetarë të Maqedonisë Veriore po qëndrojnë të grumbulluar me orë të tëra para objekteve bankare për të kryer shërbimet e domosdoshme. Kjo është një shenjë se një vatër e re e krizës dhe shpërndarjes së virusit po zhvillohet para syve tanë. ...

Read More »

The Ahmeti’s list remains the same but likely to lose votes in the next local elections

BY SELIM IBRAIMI- DUI’s leader Ali Ahmeti is getting ready for The Hague. Part of the his party has revolted over the appointment of the same figures in Zaev’s new government. The former Minister of European Integration Bujar Osmani, the former MP Artan Grubi and Fatmir Besimi have been mentioned and criticized the most. In public, these DUI officials are ...

Read More »

Ahmeti duhet ta kalojë këtë krizë ose me kompromis ose me vendosjen e një autoriteti më të fortë në parti

Analizë nga Selim Ibraimi- Pakënaqësitë në partinë e Ali Ahmetit BDI, janë  rritur ditëve të fundit përshkak të luftës së klaneve për pushtet, pra për poste në qeverinë e re të Zaevit. Në  betejën për pushtet janë klanet e Shkupit të BDI-së me zyrtarët partiak ish deputetin Artan Grubi dhe ish ministrin eurointegrimeve Bujar Osmani. Të  dy janë  propozuar për ...

Read More »

Ahmeti mora prevazići ovu krizu bilo kompromisom bilo uspostavljanjem snažnog autoriteta

SELIM IBRAIMI- Nezadovoljstvo strankom DUI  porastalo je poslednjih dana zbog borbe za vlast vladajućih klanova u novoj vladi Zaeva. Klanovi DUI iz Skoplja bore se za vlast sa zvaničnicima DUI-a, bivšim poslanikom Artanom Grubijem i bivšim ministrom Bujarom Osmanijem. Obojica su nominovani za visoke pozicije, potpredsednik Vlade Grubija i Osmani, ministar spoljnih poslova nominovan po Ahmetijevoj listi. Takođe, poslanik iz stranke ...

Read More »

Çfarë pritet nga ministrat e rinj të Zaevit?

SELIM IBRAIMI-Qeveria e re e Zoran Zaevit pritet të votohet në parlament javën e ardhshme. Partitë pjesëmarrëse në qeverinë e tij janë LSDM, BDI, PDSH dhe BESA si pjesë e koalicionit “Mozhemo”. Në krahasim me qeveritë  tjera, kjo qeveri do të jetë e ndryshme, sepse e pret shumë punë, e jo vetëm fjalë. Ministrat duhet të jenë transparentë dhe të ...

Read More »

Šta se očekuje od novih ministara Zaeva?

SELIM IBRAIMI-Očekuje se da će nova vlada Zorana Zaeva biti izglasana sledeće nedelje u parlamentu. Stranke koje učestvuju u njegovoj vladi su SDSM, DUI, DPA i BESA kao deo koalicije “Možemo”. U poređenju sa drugim vladama, ova vlada će biti drugačija, jer očekuje puno posla, a ne samo reči. Ministri bi trebali biti transparentni i objavljivati sve mjesečne sporazume i ...

Read More »

Klanet ende e kanë fjalën e fundit në përzgjedhjen e kandidatëve për ministra

NGA SELIM IBRAIMI- Sot në Shkup, Talat Xhaferi nga BDI u zgjodh për së dyti herë kryetar i parlamentit të Maqedonisë Veriore. Zgjedhja e tij vjen pas disa vonesave nga deputetët e BDI-së dhe kundërshtimeve të tyre ndaj udhëheqjes së partisë për listën e kandidatëve për ministra në kabinetin e Zaevit. Siç shihet, interesat politike dhe financiare vendosin nëse të ...

Read More »

Klanovi i dalje imaju poslednju reč u izboru kandidata za ministre

SELIM IBRAIMI- Danas u Skoplju, Talat Dzaferi iz DUI-ja je po drugi put izabran za predsednika parlamenta Severne Makedonije. Do njegovog ponovnog izbora dolazi posle nekoliko odlaganja poslanika DUI-a i njihovog protivljenja rukovodstvu stranke sa spiskom ministarskih kandidata u Zaev-evom kabinetu. Kao što se vidi, politički i finansijski interesi odlučuju da li će sve aktivnosti vezane za vladino glasanje biti ...

Read More »