Monthly Archives: May 2020

Me qasje kundër BE-së në modifikime dhe marrëveshje

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.) – Gjykata Kushtetuese e Kosovës vendosi që t’i japë të drejtë presidentit Hashim Thaçi rreth dekretit për mandatarin e Qeverisë. Rrjeti i gazetarisë hulumtuese ‘BIRN’ ka zbuluar se në vitin 2019 Ministria e Integrimeve Europiane e Kosovës ka paguar 168,000 mijë euro një kompanie me qendër në Paris që të promovojë idenë se “modifikimi i territorial” mund ...

Read More »

The dangers of enflaming false revisionist history in the Balkan

By Sidita Kushi –NEW EASTERN EUROPE May 27, 2020 A response to defenders of Trump’s foreign policy in a region all too familiar with the meddling of great powers.   Secretary Pompeo meets with Kosovo President Hashim Thaci Photo: US Department of State (cc) flickr.com The United States has been bullying its staunchest ally and calling it diplomacy. The Trump administration’s strong-arming of the small ...

Read More »

Nga ideologjia në veprime konkrete

SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)-  1.Rendi rajonal i Ballkanit që ishte si rrjedhojë e Luftës së Parë Botërore ishte shumë i paqëndrueshëm. Të gjitha shtetet e dala nga rrënojat e perandorisë, sollën kokëçarje të re për paqëruajtësit në Konferencën e Versajës. Pritjet e popullatës lokale dhe ‘sundimtarëve’ të rinj ballkanik ndaj Fuqive të Mëdha ishin të tepërta, pasi kërkonin që Parisi, Londra, ...

Read More »

Pançev:”Përfaqësuesit e Maqedonisë së Veriut paraqesin teza ideologjike dhe antibullgare…”

Intervistë me Dr. Anton Pançevin. Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia   Pala bullgare insiston që puna e këtij komisioni të bazohet mbi interpretimin shkencor të ngjarjeve historike duke u mbështetur mbi burimet autentike dhe mbi provat objektive. Ky komision i përbashkët nuk kishte përparime reale dhe nga vjeshta e vitit të kaluar nuk funksionon, sepse përfaqësuesit maqedonas u tërhoqën për ...

Read More »

Dr.Ermira Babamusta vjen me librin më të ri “Besimi politik në Kosovë”

Ka dalë nga shtypi libri akademiko-shkencor në  gjuhën angleze “Besimi Politik në Kosovë” (Political Trust in Kosovo) e autores Dr. Ermira Babamusta me shitje në Sh.B.A., Angli, Gjermani, Francë, Spanjë, Itali, Japoni, dhe Kanada. Libri është një studim shkencor 10-vjeçar dhe trajton pyetjen: “Cilët janë faktorët që ndikojnë besimin politik në një demokraci tranzicionale?” duke trajtuar Kosovën si rast-studimi.  Libri ...

Read More »

Serbia is depopulating Albanians in the Presevo Valley at alarming levels

By Flora Ferati Sachsenmaier, PhD – In the last four years alone, Serbian authorities have purged more than 4,000 Albanians from the Civil Registry in the municipality of Medvegja in southern Serbia. Planned by the highest political circles and executed by the Serbian Ministry of Interior (MUP), the removal of Albanians from the Civil Registry is precipitating a major humanitarian ...

Read More »

‘Bllokuar’ brenda mureve

NGA SELIM IBRAIMI-(SHBA) Pandemia globale ka paralizuar të gjithë sektorët e ekonomisë, tregjet botërore, linjat ajrore, industrinë e transportit dhe jetën e njerëzve. Pothuajse njerëzimi është detyruar të ndërmarrë hapa radikalë për të izoluar përhapjen e virusit, dhe me këtë izolim shtetet duket se janë rikthyer në mesjetë kur u detyruan të mbyllnin dhe të vendosnin kufij me shtetet armiqësore ...

Read More »

‘Locked’ inside the walls with the invisible enemy

BY SELIM IBRAIMI- The global pandemic has paralyzed all sectors of the economy, world markets, airline, shipping industry and people’s lives. Almost humanity has been forced to take radical steps to isolate the spread of the virus, and with this isolation states seems that have returned to the Middle Ages when they were forced to close and establish borders with ...

Read More »

World Press Freedom Day

Let Journalism Thrive! From the team of @ISSDMacedonia May 3, 2020

Read More »