Monthly Archives: August 2019

Misioni i diplomatit Palmer, në mes kufijve të rinj apo integrimit të pakicave

SELIM IBRAIMI-Viti 2020 do të jetë vit vendimtar për Ballkanin dhe debatin e ndryshimeve kufitare në mes Kosovës dhe Serbisë. Emërimi i diplomatit Mathew Palmer si i dërguar special për Ballkanin, tregon për intresimin e Uashingtonit që të mbyllen çështjet e hapura në Ballkan. Dy pika nevralgjike janë ku Palmer do të fokusohet gjatë misonit të vështirë që ai e ...

Read More »

Mërgimi, rrugëtimi pa fund e krye dhe plaga e pashëruar e shqiptarëve

Nga Shaqir Salihu Të dashur miq e të afërm, Si sot 50 vjet më parë, më 26 gusht 1969, në një ditë përvëluese gushti, u detyrova të braktis tokën time, Kosovën e dashur, prej shtypjes serbe. U largova pa lamtumirë. Peng lashë lotët e nënës që nuk e pashë për shumë e shumë vite, përqafimin e babës të cilin nuk ...

Read More »

Hakmarrja e gjeografisë: Çfarë na tregon harta për konfliket e ardhshme dhe betejën kundër fatit

Në këtë libër provokues dhe befasues, Robert D. Kaplan, ofron një prizëm të ri revelues përmes të cilit mund të shihen shqetësimet globale dhe t’i kuptojmë ato që janë përpara nesh. Autori Robert D. Kaplan ndërton dhe na jep një pasqyrë mbi zbulimet dhe teoritë e gjeografëve të mëdhenj dhe mendimtarëve gjeopolitikë të së kaluarës dhe të fundit për të ...

Read More »

RIPOZICIONOHET DEPARTAMENTI I SHTETIT RRETH MARRËVESHJES KOSOVË-SERBI

SELIM IBRAIMI– Hyrje-Për herë të parë pas një periudhe të paqartësive dhe mungesës së një plani të qartë amerikan ndaj debatit të hapur për kufijtë apo normalizimit të marrëdhënive Kosovë-Serbi, dje Departamenti i Shtetit pas takimit të sekretarit Mike Pomepo me presidentin serb Aleksandër Vuçiç u deklarua se sekretari Pompeo vlerësoi marrëdhënien e fortë ShBA-Serbi. “Sekretari dhe Presidenti Vuçiç diskutuan ...

Read More »

Secretary Pompeo’s Meeting with Serbian President Aleksandar Vucic

The below is attributable to Spokesperson Morgan Ortagus:‎ Secretary Michael R. Pompeo met today in New York City with Serbian President Aleksandar Vucic. Secretary Pompeo praised the strong U.S.-Serbia relationship. The Secretary and President Vucic discussed the shared bilateral vision of a stable, secure, and prosperous Western Balkans region, and continued U.S. support for Serbia’s goal of integration into the ...

Read More »

Macedonia has a long path on achieving interethnic stability and fair justice without prejudices

“Exactly, that’s how US Embassy in North Macedonia should react when is the question of rule of law and how the gov and other institutions should handle the case that may cost NM. However NM has a long path on achieving interethnic stability and fair justice without prejudices,”-Selim Ibraimi, CEO @ CSSDMacedonia on US Ambassador to NM Kate Marie Byrnes ...

Read More »

A ka falimentuar diplomacia e Kosovës në Bruksel dhe Uashington?

SELIM IBRAIMI– Serbia ka njoftuar se në vjeshtë do të fillojë një fushate të re kundër Kosovës në Kongresin amerikan. Ofanziva paraqet rrezik të drejtpërdrejtë për sovranitetin e Kosovës.Pas vitit 2008, Beogradi, me gabimet e Prishtinës, arriti përsëri ta vë çështjen e Kosovës në tryezat e reja të bisedimeve. Prishtina zyrtare, megjithë taksën e vendosur ndaj Serbisë, vlerësohet të jetë e detyruar ...

Read More »