Monthly Archives: June 2019

Modifikimet territoriale si zgjidhje për eurointegrimet dhe stabilitetin rajonal

SELIM IBRAIMI-  Realiteti i vjetër i kufijve artificialë të vendosura para një shekulli, tregon se çështjet etnike dhe definimi i hapësirave territoriale nuk konsiderohen si të mbyllura në Ballkan. Çështjet e mbetura nga hapësira gjeopolitike post-osmane dhe ajo komuniste me anë të lëvizjes së kufijve për të arritur një përshtatje të dëshiruar, shihet me frikë nga shtetet fqinjë. Ribërja e ...

Read More »